LP-Vampulan 1-sarjan kausi päättyi kahteen kotitappioon

18.03.2019 Mauno Kotamäki
LP-Vampulan 1-sarjajoukkueen kauden viimeisessä pelissä pelasivat Riikka Vuorentausta (edessä vas.), Rita Timonen, Mira Hämäläinen ja Siiri Innan sekä Ella Marila (takana vas.), Susanna Sutki, Emilia Lahti, Jasmin Tuominen, Mia Leppänen ja Paula Kallonen.

LP-Vampulan naisten 1-sarjajoukkueen kausi päättyi kahteen 1–3-kotitappioon.
Oulun Kisko -pelissä erät olivat 19–25, 25–21, 20–25 ja 15–25. Puma-Volley -pelissä erät kirjattiin 19–25, 25–23, 16–25 ja 17–25.
Runkosarjan kahdeksan parasta LP-Viesti Akatemia, Kisko, NaLe/HelVolley, PuWo, Kuortane, JyLe, Isku ja Hurmos.
Yhdenneksitoista sijoittuneen LP-Vampulan edellä oli myös RaisU ja takana PuMa.
Sarjasta putosi  KoLe-57.

–Tämä oli meiltä vähän ponneton kausi. Saimme kuitenkin varmistettua 1-sarjapaikan ensi kaudeksi jo hyvissä ajoin ennen sarjan päättymistä, valmentaja Juhani Leppänen ynnäsi.
–Koska joukkueesta osa pelasi ja luonnollisesti myös harjoitteli osana liigajoukkuetta, emme voineet harjoitella yhtenäisenä 1-sarjajoukkueena, hän lisäsi.
Vielä viime kaudella runkosarjaa pelattiin kahtena lohkona, josta tälle kaudelle siirryttiin koko Suomen kattavaan yhteen lohkoon.
–Yhtenä lohkona pelatessa pelimatkat olivat pitkiä, aikaa kului ja seurojen kustannukset kasvoivat. Toisaalta lentopalloa lajina ajatellen tämä on hyvä ratkaisu, valmentaja puntaroi.

Kisko pelasi Huittisissa varsin hyvää peliä, vaikka ajoittain kotijoukkue antoikin hyvän vastuksen. Kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Oona Pennanen ja Paula Kallonen.
–Pelimme yleisilmeeseen olen tyytyväinen, totesi valmentaja Juhani Leppänen.
Kauden päätöspeli helsinkiläistä Puma Volleytä vastaan oli tasaisempi. Vierasjoukkueesta pistepalloja tehokkaimmin päättelivät LP-Vampulaakin aiemmin edustanut Vilhelmiina Prihti ja Mira Järveläinen ja kotijoukkueesta Ella Marila ja Emilia Lahti.

Urheilulajit: