Lauri Joona SM-pisteissä kolmantena

13.03.2019
Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen hakivat viidennen sijan SM Itärallista, missä sankka lumipyry väritti kisaa. Kuva: Jani Salonen

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi Joensuussa ajettuun SM Itäralliin. Kolmen ajetun kilpailun jälkeen keikyäläinen Lauri Joona on SM3-luokan mestaruuspisteissä kolmantena.

Etukäteen oli SM Itärallista jo tiedossa, että Pohjois-Karjalan ralliteiltä ei puutu korkeuseroja eikä haastavuutta.

–Hieno reitti, joskin melko vauhdikas omaan makuun. Saatiin hyvät nuotit aikaiseksi, mutta noille teille on melko haastavaa saada ihan täydellistä ”lappua”. Tiet ovat hienossa kunnossa, kertoili 22-vuotias Lauri Joona ennen viikonlopun kestävää kilpailua.

Lauantaina ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta. Säätiedote ennusti kisapäivälle lumisadetta, joka alkaessaan toisi lisähaasteita muutenkin vaativaan kisareittiin. Ensimmäiseen huoltoon tullessa GG Turbo Ford Junior Rally Teamin väreissä kilpailevat Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen olivat hienosti toisena. Sankka lumipyry alkoi juuri ennen kolmatta erikoiskoetta ja se muutti olosuhteet reitillä todella haastaviksi.

–Näkyvyys erikoiskokeilla oli lähes olematon ja lunta kertyi tielle todella paljon. Luottoa omaan ajoon ei löytynyt enää loppupäivälle. Harmittaa, mutta pääasia on, että päästiin maaliin ja saatiin pisteitä, totesi Joona.

Itärallin SM3-luokan lopputuloksista Joona ja Määttänen löytyvät viidenneltä sijalta. Luokkavoittoon ajoi edellisenkin osakilpailun nimiinsä vienyt Joonas Lindroos, toiseksi sijoittui Henri Hokkala ja kolmanneksi Joonan tiimikaveri Sami Pajari, josta Joona jäi 15 sekuntia.

SM-sarjassa on nyt reilun kahden kuukauden mittainen kevättauko. Talvirallien jälkeen Lauri Joona on SM-pisteissä hienosti kolmantena, vaikka kauden osakilpailut eivät ole sujuneet aivan toivotulla tavalla.

–Vaikka kauden alussa laitetut tulostavoitteet eivät ihan täyttyneet, on ollut hienoa huomata, että vauhtimme riittää kyllä. Olemme kehittyneet paljon ja jos vähän tuurikin kääntyy, voi meiltä kesäkaudella odottaa kärkisijoituksia, summaa Joona kulunutta rallikautta.

SM3-luokan pistejohdossa on kahteen luokkavoittoon ajanut kokenut Joonas Lindroos. Kauden avausosakilpailun, Arctic Lapland Rallyn, voittoon ajanut Roni Kauppi on toisena ja Lauri Joona kolmantena.

Seuraavan kerran SM-pisteitä on jaossa toukokuusa Riihimäki-rallissa.

Urheilulajit: