Luja Ringettessä tulokkaatkin löytäneet hyvin paikkansa

18.02.2019 Taina Mäkinen
Aino Pakkosen (vas.), Ella Lehtosen ja Elli Ihantojan mielestä ringetten pelaaminen on kivaa. Kuva: Heidi Sivula

Luja Ringette pelaa Länsi- Suomen sarjaa. F-sarja jaetaan enemmän ja vähemmän pelanneisiin joukkueisiin. Luja on mukana enemmän pelanneissa kymmenen muun joukkueen kanssa.

F-sarjan kaikki pelit järjestetään turnausmuotoisina. Luja järjestää tällä kaudella kolme kotiturnausta, joista viimeinen on maaliskuun loppupuolella.

Tänäkin kautena kentälle on saatu pitempään ringetteä harrastaneiden tyttöjen iloksi uusia ringettekoululaisia ja joukkueeseen pelaajia, jotka ovat löytäneet nopeasti ja näppärästi paikkansa reippaassa tyttöjoukossa.

Kaikki tytöt samoin kuin huoltajat toivovat, että Huittisten jäähallin toiminta jatkuu ja ringetteä on mahdollisuus pelata myös ensi syksynä.

Eskaria käyvää Aino Pakkosta voi pitää jo miltei konkaripelaajana, kun takana ovat kaikki tämän kauden turnaukset lokakuusta alkaen.

–Ringette on parasta, koska siinä pääsee luistelemaan ja tulee hiki. Kivointa ovat myös joukkuekaverit ja valmentajat. Eka peli ei kyllä jännittänyt yhtään. Turnaukset ovat tosi kivoja. On mukavaa, kun äiti on aina mukana pelireissuilla. Toivottavasti saisin joskus tehtyä pelissä maalin, kertoo Aino.

Ekaluokkalainen Ella Lehtonen lähti mukaan Huittisissa loppiaisena järjestettyyn turnaukseen.

–Ensimmäinen ringettepeli oli tosi kivaa, vaikka jännitti jonkin verran. Vaihdot olivat tosi nopeita. Parasta oli, kun pääsi mukaan pelaamaan ja vaihdossa sai jutella ja kannustaa omia pelaajia. Odotan innolla uusia
pelejä.

Samassa turnauksessa ensikertalaisena pelannut 3.-luokkalainen Elli Ihantoja tuumii, että pelaaminen on kiva juttu, mutta alussa vähän jännitti, kun ei vielä tuntenut kaikkia sääntöjä.

–Parasta pelissä oli se, kun sai tehtyä maalin ja sai vielä Reilupeli-palkinnon. Ringette on hauskaa, koska se on joukkuepeli. Joukkue  on turvana. On kivaa saada uusia kavereita ja luistella, Elli toteaa

Urheilulajit: