Luja HT:lle Chiefs-tappio ja EJL-voitto

16.01.2019 Mediavastaava
Luistelukilpailun voitti lauantaina kotihallissa Luja HT. Kuva: Kata Sivunen

Joulutauon jälkeen Luja HT:n pelit jatkuivat Turussa 10.1. Chiefsien vieraana. Mediavastaava ei itse päässyt paikalle, joten syväluotaavaa analyysiä pelistä ei ole tulossa.

Joukkuetta haastatellessa pelistä nousi esille kaksi asiaa: turkulaiset olivat parempia joka osa-alueella ja maalivahti Pele-Niklas Volasen ansiosta omiin meni vain viisi kassia. Olisi kuulemma voinut olla lukema paljon rumempikin.

Lauantaina 12.1. vieraaksi kotihalliin tuli Eurajoen Lätkä. Kummallakin joukkueella pelikirja oli jäänyt kotiin ja nähtiin ottelu, joka ratkaistiin tahdonvoimalla. Lujan tahto oli kovempi, ja 3–2 ratkaisumaali nähtiin vasta ajassa 57:37.

Peli oli äärimmäisen jännittävä ja näin ollen mitä parhainta viihdettä, vaikka hienoja syöttökuvioita tai taktisia viivelähtöjä ei illan aikana juuri nähtykään. Tahtoa ja tunnetta ei pelistä puuttunut.

Tuomarien ote oli ehkä himppasen hukassa ainakin pelin loppumetreillä ja niinpä kaikenlaista pikku koiruutta esiintyi kummankin joukkueen puolelta.

Ylilyönneiltä onneksi vältyttiin ja peli saatiin kunnialla loppuun, vaikka voittomaalin jälkeen tuomittiin vielä rangaistuslaukaus ja kahdeksan minuuttia penalteja. Tyylipisteitä ei onneksi lasketa, vaan sarjapisteet ratkaisevat. Niitä kertyi tästä kotipelistä täydet kolme.

Lopuksi sananen otteluiden live-lähetyksistä. Viime kaudella otimme tavaksi kuvata kotipelit livenä Facebookiin. Valitettavasti tätä ei voida enää tehdä, koska kaikkien liitonalaisten sarjatasojen kuvausoikeudet on luovutettu pois joukkueilta.

Kun asia loppusyksyllä selvisi, ilmoitimme heti halumme kuvata ottelut alustalle, jolla oikeudet on. Näin voimme tarjota oman kylän pelit myös niille, jotka eivät pääse paikan päälle katsomaan.

Alkuvaikeuksia on ollut aika paljon, mutta suunta on oikea. Viimeisen kotipelin live-kuvan laatu oli aika hyvä, mutta jälkitallennuksesta puuttuu kaksi erää.

Mediavastaava pyrkii löytämään ratkaisut ongelmiin yhdessä palvelun tuottajan kanssa ja toivotaan, että kauden loput kotipelit saataisiin näkymään niin livenä kuin tallenteena.

Ottelut näkyvät jatkossa Gamesaver-palvelussa. Palvelu on toistaiseksi maksuton ja toimii kaikilla alustoilla.
Seuraava kotipeli on 19.1.

 

Urheilulajit: