LP-Vampulalle voitokas kevätstartti 1-sarjassa

09.01.2019 Mauno Kotamäki

LP-Vampula Huittinen aloitti 1-sarjan kevätkautensa 2−3-voitolla (25–22, 24–26, 18–25, 25–23, 11–15) KoLe-57:sta. Samalla kyseessä oli joukkueen ensimmäinen vierasvoitto kuluvalla kaudella.

Ottelu oli tasaista vääntöä lukuun ottamatta kolmatta erää, jonka LP-Vampula voitti seitsemän pisteen erolla.

−Sen erän veimme helposti, lähes pelkillä hyvillä syötöillä, kertoo joukkueen valmentaja Juhani Leppänen.

−Pelin taso ei ollut kummoinen, mutta toisaalta osa pelaajistamme oli vähän puolikuntoisia. Kokoonpanosta puuttui yleispelaaja Mira Hämäläinen ja keskipelaajista oli mukana vain Jasmin Tuominen, ja toista keskaria tuurasi Emilia Lahti. Myös joulutauon jälkeinen tiivis harjoitusjakso taisi painaa pelaajien jaloissa.

LP-Vampulan ahkerimpia pisteiden ratkaisijoita olivat joukkueesta palkittu Ella Marila sekä Oona Pennanen ja Iina Andrikopoulou. Erinomaisia otteita esitti puolustuksessa ja aloitusten nostoissa libero Petra Sahlberg.

−Saimme pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon selviytymistä ajatellen kaksi tärkeää pistettä, toteaa Leppänen.

Joulukuun viimeisessä pelissä kotona LP-Vampula kaatoi 1-sarjassa hyvällä pelillä joensuulaisen Jujun 3-1 (25−16, 25−22, 17−25 ja 26−24). Parhaana palkittiin 26:een pisteratkaisuun yltänyt Hämäläinen. Hyviä suorituksia nähtiin myös keskipelaajilta Tuomiselta ja Paula Kalloselta. LP-Vampulan riveissä pitkän tauon jälkeen pelasi myös Hanna Kimpanpää.
LP-Vampula Huittinen pelaa seuraavaksi 1-sarjassa vieraissa Iskua vastaan lauantaina 19.1.

Urheilulajit: