Vieraissa kuokkaan, kotona voitto

04.12.2018 Mediavastaava
Mouhijärven kirkko on lähempänä kuin kiekko maalia. Kuva: Fotokata

Luja HT kävi 28.11. Kuparikiekon vieraana Harjavallassa. Peli oli tasaista ja tunteikasta divarikiekkoa niin kuin kuuluukin.

Kolmannen erän alussa tilanne oli tasan 4–4 ja tulostaulu kuvasti hyvin pelin tilanteita. Erän puolivälissä Lujalle tuli musta minuutti ja Kuki nappasi kahden maalin kaulan. Mahlamäen Kalle kavensi vielä ajassa 56.57, ja lopussa Luja luonnollisesti yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Valitettavasti kiri ei riittänyt ja Lujalle tuli kuokkaan 6–5.

Haka Paimiosta tuli Huittisiin 1.12. ottamaan mittaa Lujan pojista. Edellisellä kerralla Haka oli parempi jatkoajalla. Lujan kumpikin maalivahti oli sairastuvalla, mutta onneksi kiekkopiireissä on vielä jäljellä urheiluhenkeä ja Luja sai lainaan Forssasta Laaksosen Joonaksen. Joonas kuuluu Fopsin roosteriin, mutta oli lainalla myös Loimijoen Liekellä Lujaa vastaan pelatussa ottelussa pari viikkoa sitten. Hatunnosto Joonakselle siitä, että jaksaa auttaa myös ”vastustajia”. Hän pelasi hyvän pelin ja nappasi 30 koppia.

Kilpiliimaa ei nähty, mutta muutama vastustajan selkärankaa murtanut gamesaver, ja tuli siinä yksi syöttöpistekin. Kiitos Joonas!

Peli oli äärimmäisen tasainen ja viihdyttävä. Lujalla hermo pysyi kurissa, vaikka vastustajalla keitto meinasi kiehua hellalle. Ehkä tämä oli se ratkaiseva tekijä, jolla ottelu lopulta voitettiin 6–4.

Ylilyöntejä ei nähty, paitsi ehkä viimeisen erän selästä taklaus, jossa Rekolan Samu ajeltiin ”kylmäksi” tilanteen ulkopuolella. Tällaiset häkkipäiden ajelut eivät missään nimessä kuulu lajiin. Tilanteessa oli vahingon ainekset, mutta Samu selvisi ilman suurempia  kolhuja.

Pelin toisella erätauolla nähtiin, kun junnut laittoivat mustaa pussiin. Voidaan kai sanoa, että maalivahti Masi Tervaniemi veti rankkarikisan pisimmän korren. Maaliin taisi livahtaa vain pari häkkiä.

Yleisö palkitsi pikkujantterien hyvät yritykset äänekkäillä suosionosoituksilla. Ja syystä, ei ole ihan helppoa mennä tekemään aikuisten otteluun rankkareita, jos on juuri oppinut luistelemaan. Junnut hoitivat tonttinsa hienosti. Maalille saakka mentiin, vaikka matkalla olisi kiekko pari kertaa hukkunutkin.

Huittisten kiekkoviikko oli mielenkiintoinen. Tiukkoja pelejä, pettymyksiä ja onnistumisia. Yleisö on löytänyt tiensä hallille, tunnelma peleissä on hyvä. Toivotaan, että leijonakiekkokoululaisista nousee uusia Peltosia ja Ruohomaita, että harrastus hallilla jatkuu ja kehittyy.

Urheilulajit: