Raisio otti 3–2 -kotivoiton LP Vampulasta

26.09.2018 Mauno Kotamäki
Georgia Andrikopoulou palkittiin LP Vampulan parhaana ykkössarjan pelissä Raisiossa.

LP Vampula-Huittinen pelasi lentopallon naisten ykkössarjassa täydet viisi erää vieraissa Raision Urheilijoita vastaan ja johti peliä 2–1 kolmen erän jälkeen. Kotijoukkue otti kuitenkin viimeiset kaksi erää ja nappasi pelistä kaksi pistettä LP Vampulan joutuessa tyytymään yhteen. Raision Urheilijoiden 3–2 -kotivoitto kirjattiin eräpistein 20–25, 26–24, 23–25, 25–12 ja 15–5.

–Sorruimme virheisiin. Esimerkiksi toinen erä olisi ollut hyvin otettavissa, mutta kymmenen suoraa omaa virhettä tarjosivat niukan erävoiton kotijoukkueelle. Mikäli se erä olisi saatu, koko pelikin olisi voinut kääntyä meille, jossitteli LP Vampulan ykkössarjajoukkueen valmentaja Juhani Leppänen.

–Vielä neljännen erän alussakin tarjosimme tasaväkistä vastusta, mutta erän jatko, kuten viides eräkin kaatui virheisiimme ja samalla ottelun voitto Raisiolle.

LP Vampulasta parhaisiin tehopistelukemiin pääsivät 15 pistettä ratkaissut ja joukkueen parhaana palkittu Georgia Andrikopoulou ja yhdeksään pisteeseen yltäneet Jenni Jantunen ja Mira Hämäläinen. Kotijoukkueesta tehokkain oli 16 pisteellä aikanaan LP Vampulankin riveissä pelannut Ella Eloranta.

–Flunssaisena pelanneen Iinan (Georgia) peli oli vahva esitys. Oona Pennanen oli ollut viikon kipeänä ja sen verran puolikuntoinen, että pelasi vain osan peliä. Edellisestä pelistä kotiin jäi libero Petra Sahlberg ja liberona toimi nyt Rita Timonen. Viime viikot on treenattu kovaa, joten väsymyskin varmaan painaa pelaajia, selvitti Leppänen pelin taustoja.

–Positiivisempi alku kuin viime kaudella, jolloin saimme ensimmäiset pisteet vasta kolmannesta pelistä. Nyt on saatu kahdesta jo yhteensä neljä pistettä. Meillä on hyvä materiaali ja kun saamme pelin rullaamaan, voimme pitää ykkössarjan pleijaripelejä ihan sopivana tavoitteena, uskoo Juhani Leppänen.

LP Vampula pelaa ykkössarjaa seuraavaksi kotona la 29.9. kello 17. Vastustajaksi saapuu LP Viesti Akatemia.

Urheilulajit: