Äetsän Jousiampujille SM-menestystä Iitissä

05.08.2018 Päivikki Ristiniemi
Äetsän Jousiampujien menestyjiä Iitissä: kultamitalistit Päivi Harjunpää ja Hannu Routamaa (kesk.), pronssia saavuttaneet Tommi Lehtonen (vas.) ja Jyrki Alava. (Kuva: Äetsän Jousiampujien arkisto)

Iitissä järjestettiin lauantaina 4.8. Jousiampujain liiton seniorien suomen mestaruuskilpailu. Äetsän Jousiampujista mukana oli neljä osallistujaa ja heillä kaikilla oli tuomisinaan mitali omasta ikäkausiluokastaan.

Päivi Harjunpää voitti kesän parhaalla tuloksella kultaa naiset 50 vaisto-luokassa, Hannu Routamaa voitti pudotuskilpailun jälkeen yhden nuolen uusintakierroksella 70T- luokan kultaa. Tommi Lehtonen saavutti pronssia 50 vaisto-luokassa ja Jyrki Alava samoin pronssia 70T-luokassa.

ÄJÄlle on tullut kesän mittaan mitaleita myös juniorien SM-kilpailusta sekä kansallisista kisoista. Seuran puheenjohtaja Päivi Harjunpää arvelee hyvän menestyksen salaisuudeksi ainakin hyvät olosuhteet, harjoituskentät niin sisällä kuin ulkona ovat kunnossa. ÄJA:ssa harrastajamäärä on pieni, mutta leppoisa yhteinen me-henki kantaa pitkälle. Lajia harrastetaan tosissaan mutta ei totisina.

Harjunpää ei pidä mahdottomana ajausta, että joskus tulevaisuudessa Äetsän ulkokentällä voitaisiin järjestää esimerkiksi seniorien SM-kisat.

Urheilulajit: