Niko Kömi neljänneksi Virtasalmella

28.06.2018
Niko Kömin lauantainen kisa päättyi moottoririkkoon, sunnuntaina sijoitus oli neljäs. Kuva: Maria Saarimäki

Road Racingin SM-sarjan toinen kisaviikonloppu ajettiin Virtasalmen Motoparkissa. Kiikkalaisen Niko Kömin ajo katkesi lauantaina moottoririkkoon, mutta sunnuntaina hän taisteli neljänneksi.
–Olin Virtasalmella treenaamassa jo kisoja edeltävän viikonlopun ja lähdin luottavaisin mielin kilpailuun. Aika-ajoissa ajoin neljänneksi nopeimman ajan ja pääsin starttaamaan kisaan eturivin nelosruudusta.
–Lauantain kisa alkoi kohtalaisen hyvin ja sain pidettyä neljännen sijani. Kisan alusta asti saimme kärjessä otettua etumatkaa takana tuleviin ja etenimme tiukkana nelikkona. Puolenvälin paikkeilla kärkikaksikko pääsi hiukan karkuteille ja jäin taistelemaan kolmospaikasta.
Neljä kierrosta ennen ruutulippua Kömin pyörä alkoi tuntua tehottomalta ja veto loppui koko-naan. Moottori sammui vauhdista ja Kömin oli keskeytettävä ajo.
Koska Kömi ajoi lauantain kisassa neljänneksi nopeimman kierrosajan, hän pääsi eturivin paikalta myös sunnuntain kisaan.
–Ei auttanut kuin aloittaa vian etsintä ja korjaaminen. Pyörää korjattiin kolmeen asti yöllä ja saatiin lopulta moottorin vaihdon jälkeen toimimaan.
–Hyvin valvotun yön jälkeen ei ajamisesta meinannut tulla mitään ja sunnuntaiaamun warm-up meni ihan pyörimiseksi. Kisa meni kuitenkin hyvin ja ajoin neljäntenä ruutulipulle. Yön kestänyt korjausurakka kannatti, iloitsee Niko Kömi.
Seuraavaksi hän kilpailee Pärnun auto24ringillä, missä on Viron-sarjan toinen kilpailuviikonloppu. SM-sarja jatkuu Kemorassa heinäkuun lopulla.

Urheilulajit: