Kömille kaksi kakkossijaa Virosta

29.05.2018
Niko Kömin kisakausi alkoi 18.–19. toukokuuta Viron mestaruussarjan osakilpailulla Pärnussa.

Kiikkalaisen Road Racingiä ajavan Niko Kömin kisakausi alkoi 18.–19. toukokuuta Viron mestaruussarjan osakilpailulla Pärnun auto24ringiltä. Avausviikonlopusta oli kotiin tuomisiksi kaksi kakkossijaa ja 40 pistettä.
–Koko kevät on painittu tekniikkamurheiden kanssa, ja näin ollen en päässyt treenaamaan kertaakaan ennen ensimmäistä kisaviikonloppua, johon jouduin lähtemään ”varapyörällä”, kertoo Kömi.

–Perjantaina treenattiin sekalaisessa säässä, välillä satoi ja välillä paistoi. Ajaminen oli talven jäljiltä vähän hukassa, eikä varapyörällä ajaminen ainakaan helpottanut tilannetta.

Lauantain aikataulu oli tiukka: aamulla oli yksi treenisetti, ja pian sen jälkeen aika-ajo. Iltapäivällä oli kaksi kisaa, parin tunnin välein.
–Vaikka ajo oli perjantaina vaikeaa, niin hyvin nukutun yön jälkeen tuntui jo helpommalta. Aika-ajossa ajoin kolmanneksi parhaan ajan, joten pääsin starttaamaan eturivistä.

Ensimmäinen kisa keskeytettiin parin kierroksen jälkeen kilpailijan kaatumisen vuoksi, mutta ajettiin loppuun pienen odottelun jälkeen. Niko Kömi sijoittui toiseksi hyvän vääntämisen jälkeen.

–Toinen kisa alkoi hyvin, nousin ensimmäisen kierroksen aikana toiseksi ja ajoin samalla paikalla maaliin asti.

Seuraavan kerran Virossa ajetaan kesäkuun lopulla. SM-sarja starttaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Jurvan Botniaringiltä.

Urheilulajit: