"Nuori joukkue meni hyvin eteenpäin"

16.04.2018 Mauno Kotamäki
Passari Miia Leppänen palkittiin LP Vampulan parhaana vieraspelissä OrPoa vastaan.

LP Vampula Huittisen ykkössarjakausi päättyi 3–1-tappioon Orivedellä (25-21, 18-25, 27-25 ja 25-18). LP Vampula oli kuitenkin jo aiemmin sinetöinyt säilymisen sarjassa ja OrPo putoamisen kakkossarjaan.
LP Vampula oli liikkeellä kokoonpanolla Jenni Jantunen, Jasmin Tuominen, Siiri Inna, Katariina Kylänpää, Milla Vehmas, Miia Leppänen, Emmi Koke-mäki ja Iina Andrikopoulou.
Ykkössarjan alemman jatkosarjan voitti Viesti kahdella pisteellä ennen LP Vam-pulaa. Seuraavina olivat ja ykkössarjassa jatkavat Joensuun Juju, Kuortane ja Jyväs-Lentis. Kakkosarjaan putosi OrPon lisäksi HelVolley2.

–Avauserä oli meiltä epävarmaa tekemistä. Toisessa erässä saimme aikaiseksi iloista ja vapautunutta peliä ja erä selvästi meille, kertoi valmentaja Juhani Leppänen.
–Kolmatta erää edettiin rinta rinnan, mutta kun me emme onnistuneet saamaan erää poikki, ratkaisi kotijoukkue sen itselleen jatkopisteillä. Erän niukka tappio häiritsi joukkuettamme niin, että emme saaneet kunnollista peliä aikaiseksi enää neljännessä erässä ja niin erä ja ottelu menivät kotijoukkueelle.
–Joukkueemme parhaana palkittiin passari Miia Leppänen. Erinomaista liberopeliä ottelussa esitti Siiri Inna.

Valmentaja Leppänen totesi kauden onnistuneen joukkueelta ihan hyvin.
–Tulin valmennukseen vasta kauden kynnyksellä. Nuori joukkue meni mielestäni hyvin eteenpäin, vaikka osa pelaajista pelasi vasta ensimmäistä kautta ykkössarjassa.
–Olimme vähällä selviytyä ylempään jatkosarjaan ja päätöspeliin saakka pe-lasimme alemman jatkosarjan voitosta. Positiivista oli myös, että kauden aikana monia liigassakin pelanneita pelaajia Saloa vastaan keskinäiset kohtaamiset meni-vät tasan 2–2.

LP Vampulan lentopallokausi jatkuu vielä yhdellä A-tyttöjen turnauksella.
He pelaavat Tampereella 5.5. SM-sijoista 9-–2. Vastassa siellä ovat järjestäjäseura KaLe, Kauhavan Wisa ja OrPo.
 

Urheilulajit: