LP Viesti jälleen liian vahva, viimeinen puolivälierä salolaisille 3–0

21.03.2018 Mauno Kotamäki
Ottelun parhaina palkittiin LP Viestin passari Viktoria Tuchasvili ja LP Vampulan libero Julia Porsanger.

LP Viesti oli jälleen liian vahva LP Vampula Huittiselle ja  varmisti 3–0-voitollaan (25–23, 25–20, 27–25) pääsyn välieräpeleihin.
LP Vampula esitti erinomaisia otteita ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, jossa pääsi eräpalloonkin. Viesti oli jälleen parhaimmillaan selkä seinää vasten ja ratkaisi jatkopisteillä voiton.

LP Vampula lähti rohkeasti haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria Salossa. Vaikka Hillaelina Hämäläinen ja Noora Kosonen olivat poissa ja Viestillä oli ajoittain vaikeuksia nostaa palloja riittävän hyvin passari Viktoria Tuchasvilille, hyökkäysvoimaa Viestillä silti riitti. Tasaisen alun jälkeen Viesti eteni 12–8-johtoon, jonka Vampula tasoitti Sarah Blomgrenin hyökkäyksellä, Katja Metsäkoivun ässäsyötöllä, Viestin hyökkäysvirheellä ja Blomgrenin torjuntapisteellä. Viestin onnistumisilla ja LP Vampulan neljällä virheellä kotijoukkue karkasi 23–20-johtoon. Vampula pääsi pisteen päähän 23–24, mutta Viesti vei voiton.

Toisessa erässä Vampula käväisi 7–3-johdossa. Viesti tasoitti 12–12 ja siirtyi osittain Vampulan virheidenkin ansiosta johtoon ja vei erän

Kolmannessa erässä LP Vampula nousi jälleen taistelemaan voitosta. Vampula nosti erässä Viestin aloituksia 67 prosentin tehoilla, Viesti jäi 48 prosenttiin. Vies-tin onnistui silti järjestää riittävän hyviä paikkoja ykköshyökkääjilleen. LP Vampulan hyökkääjistä plussalle pääsivät Metsäkoivu, Jenni Jantunen ja Blomgren.
Viesti valmistautui päättämään ottelua eräpallossa 24–21, mutta Vampula heräsi fanijoukkonsa vahvasti kannustamana taistelemaan. Vampula nousi eräpalloon 24–25, mutta erä kääntyi lopulta kotijoukkueelle 25–27.

Ottelutilastoissa molemmat joukkueet saivat hyökkäyspisteitä 34. Ässäsyötöissä LP Vampula voitti 8–4, torjunnat menivät Viestille 12–11. Vastustajan virheistä Viesti sai 27 pistettä ja Vampula 15. Vastustajan aloitukset Vampula nosti 64-prosenttisesti ja Viesti 40-prosenttisesti.

Blomgrenin tehot olivat 13/+3, Hiltusen 12/-3, Metsäkoivun 11/+7, Nayaran 9/+3 ja Jantusen 6/+4.

–Loppu harmittaa, mutta pelattiin kyllä hyvin kaikki kolme puolivälieräpeliä. Meidän olisi pitänyt vain tehdä enemmän pisteitä voittaaksemme Viesti, jokaisella osa-alueella oli eroa, ottelun parhaana LP Vampulaä pelaajana palkittu Julia Porsanger totesi.
Pyydettäessä hän arvioi valmentaja Juha Lanttoa.
–Ihan rohkaiseva ja sisukas, ei anna helpolla periksi ja tosi hyvä tsemppaamaan.
Lantto ei peitellyt harmitustaan.
–Tulimme todella kovalla energialla peliin. Tämä oli paras puolivälieräpe-limme, saatiin tukittua Viestin vahvaa hyökkäystä. Loppuvaiheissa hyökkäyspuolella meillä käsi hiukan väsähti. Porsanger pelasi ja johti puolustusta hyvin, hän totesi.

Jatkostaan valmentajana Juha Lantolla oli varsin tyhjentävä vastaus.
–Minua pyydettiin valmentamaan nämä pudotuspelit. Minun hommani loppuvat tähän.
Kysymykseen, onko päätös ihan lopullinen, Lantto vastasi hiukan pehmentäen:
–Ei kai koskaan pitäisi sanoa ei koskaan.
 

Urheilulajit: