Hoci Raisiosta Luja HT:n finaalivastustaja

05.03.2018 T Susi
Tehoduo Veli-Pekka Reiman (vas.) ja Miika Raittinen teki välierissä yhteensä tehot 11+9. (Kuva: Kata Sivunen)

Eurajoen Lätkä laittoi välierissä ottelun verran kampoihin, mutta Luja HT eteni länsirannikon lohkon finaaliin. Vastaan asettuu RNK Hoci Raisiosta.

EjL oli pudottanut puolivälierissä KK-V:n, joten tiukkaa taistoa oli odotettavissa. Keskiviikkona pelattu ottelu Huittisissa alkoi vierailijoiden voimakkaalla painostuksella, mutta maalissa Janne Rantaniitty kesti yritykset. Tämän jälkeen #aukesi melkoinen ketsuppipullo", kun ajassa 10.48 Luja johti jo 5–0. Miika Raittinen viimeisteli neljä osumaa
Lopulta erä meni kotijoukkueelle luvuin 8–1 ja ensimmäinen välierä tavallaan loppui siihen. Kaksi viimeistä erää oli melkoista surffailua ja perjantain pelin odottelua. Ottelu päättyi 11–2.

Perjantain peli Eurajoella oli toisinto keskiviikosta, sillä ajassa 7.35 kotijoukkue johti ottelua 3–0. Luja ei päässyt lainkaan maalin makuun ensimmäisessä erässä. Erä meni lopulta kotijoukkueelle tylysti 5–0.
Toiseen erään odotettiin kovaa Luja HT:n rynnistystä, mutta se jäi täysin piippuun kolmen jäähyn muodossa. Kotijoukkue viimeisteli kovalla prosentilla ja aiheutti karvauksellaan ongelmia. Toisen erän jälkeen tilanne oli 7–0.
Kolmas erä oli taas kerran vaan pelailua, erän lopussa Raittinen rikkoi kuparisen. Ottelu lopulta 9–1 kotijoukkueelle.

Lauantaina pelattiin Huittisissa: voitolla finaaliin ja tappiolla kesälomalle, siinä panokset.
Luja tuli sellaisella sykkeellä kentälle, ettei hetkeen oltu nähty. Taululla oli nopeasti 2–0-lukemat, viimeistelijöinä Teemu Setälä ja Ari-Pekka Mäkinen. Tämän jälkeen vierailijat ottivat kiekollisen pelin haltuunsa ja vyöryivät kohti Rantaniittyä, mutta mies ja puolustus kestivät kerta toisensa jälkeen.
Vain minuutti ennen erän loppua Raittinen tekee tilanteeksi 3–0 ja silloin kuului vieraiden penkiltä muutama napsahdus selkärangasta.
Toisesta erästä alkaen EjL ei saanut enää kirivaihdetta päälle, vaan kotijoukkue hallitsi ottelun tapahtumia. Toinen erä merkattiin 2–0 Lujalle, Veli-Pekka Reiman viimeisteli molemmat osumat.
Kolmannessa erässä tuli Luja HT:lle kaksi lisäosumaa, toisen maaleista teki Raittinen osumaa ja toisen Jesse Kutila. Ottelu päättyi 7–0-voittoon, eli Rantaniitylle tuli tyylikäs nollapeli.
Ensimmäinen finaaliottelu Huittisissa tänään keskiviikkona kello 19.
 

Urheilulajit: