Luja HT “murjoi” viikonlopun vastustajat

07.02.2018 T. Susi
Jesse Kutila (kesk.) teki paluuottelussaan heti maalin. (Kuva: Kata Sivunen)

Huittisiin saapui lauantaina sarjajumbo ParSport Paraisilta. Vierailla ei ottelussa ollut muuta panosta kuin kunnia, mutta HT taisteli runkosarjan voitosta. Asenne ei ottelun alussa ollut ihan kohdillaan ja kaikkien yllätykseksi vierailijat johtivat 0–2 kun vain reilu minuutti oli pelattu.

LujaHT otti kuitenkin pikku hiljaa ottelua haltuunsa ja lopulta Topi Viljasen laukaus painui verkon perille, näistä lukemista mentiin erätauolle. Toisessa erässä sitten näkyi, mikä on sarjajohtajan ja jumbon ero. Kiekko oli jatkuvasti vierailijoiden päässä ja ParSport maalivahti torjui erässä peräti 21 kertaa.

Luja teki erässä myös neljä maalia, tekijöinä Esa Väisänen, Miika Raittinen, Kalle Mahlamäki ja Niklas Kulmanen. Myös vierailijat osuivat erässä yhden kerran.

Kolmannen erän alkuun vierailijat kavensivat tilanteeksi 5–4. Sitten HT painoi lopullisesti kaasun pohjaan. Viljanen teki ylivoimalla illan toisensa ja vain muutaman minuutin jälkeen Raittinen namutteli tilanteeksi 7–4.

Erän lopussa HT teki vielä kaksi alivoimamaalia. Ensin nuori Joonas Immonen venytti verkkoja ja sitten 2 vuotta pelitaukoa pitänyt Jesse Kutila teki heti maalin paluuottelussaan. Tilanne 9–4 täysin rutiinisuorituksella.

Valtteri Virta suoriutui maalilla myös mallikelpoisesti.

Sunnuntaina Raisiossa vastustajan tiedettiin olevan aivan eri luokkaa kuin lauantaina. Ottelu sai lentävän alun, kun nuorisokentällinen teki kovasti töitä ja lopulta Tatu Eeronheimo viimeisteli osuman.

RNK tuli kuitenkin tasoihin vain minuutin päästä. Ylivoima on ollut kiitettävällä tasolla ja oli sitä Raisiossakin. Erän alkupuoliskolla Erik Heikkilä kiitti vastuusta ja laukoi kiekon verkkoon. Erän lopussa taas ykkösviisikon ylivoima toimi ja Antti Nurminen nosti käsiä kattoon.

Kuin pisteeksi hyvän erän päälle Veli-Pekka Reiman teki 1–4 erätaukolukemat 45 sekuntia ennen summeria.

Kotijoukkue ei saanut peliään käyntiin erätauonkaan jälkeen. Reilu kuuden minuutin jälkeen Reiman on jo viimeistellyt hattutempun. Sitten kotijoukkueen hermokontrolli pettää ja Kalle Mahlamäki ja Miika Raittinen tekevät ylivoimamaalin mieheen.

Kolmas erä on taas kerran vain muodollisuus. HT on vahvempi luvuin 0–4 ja näin koko ottelu 2–13. Parivaljakko Raittinen ja Reiman viettivät molemmat seitsemän pisteen tehoiltaa.

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Huittisissa lauantaina, vastaan asettuu Paimion Haka. Voitolla Luja HT voittaa runkosarjan.

 

Urheilulajit: