LP Vampula Huittiselle äärimmäisen tärkeä voitto WoVosta

21.02.2018 Mauno Kotamäki
LP Vampula Huittisen Wovo-peliin mahtui voitontansseja.

LP Vampula Huittisen pitkä voitoton jakso päättyi viime hetkillä.
Äärimmäisen tärkeässä, vuoristoratamaisessa Wovo-pelissä joukkue nousi kotivoit-toon 3–2 (18–25, 25–22, 25–10, 12–25 ja 15–11). Pahin pelko putoamiskarsintapeleihin joutumisesta lieveni merkittävästi.
–Jokainen joukkueessa tiesi pelin merkityksen, vaikka sitä ei millään tavalla ko-rostettu. Pelaajat hermoilivat ja ylä- ja alamäkeä mentiin. Itse en kuitenkaan pulssini nousua tunnistanut, kertoi valmentaja Arttu Keränen.

Avauserässä molemmat joukkueet virheilivät runsaasti. Pisteissä edettiin tasaisesti tilanteeseen 16–16 saakka.
Nelli Rantasen syöttövuorolla, joissa pari ässääkin sekä Ekaterina Klimovan johdolla hyvin pelanneella torjunnalla WoVo karkasi selvään 18–25-erävoittoon. Ilmassa olivat selvät katastrofin ainekset.

Toisessa erässä LP Vampula vei syötöillään terän vastustajan hyökkäyksestä. Erä jatkui silti tasaisena päätösvaiheille saakka. Erä kuitenkin kotijoukkueelle kol-men pisteen erolla.
Kotijoukkueen aloituksia erässä nostivat mainioilla tehoilla Nayara ja Hilkka Hujanen. Hyökkäyksissä kunnostautuivat Nayara ja Sarah Blomgren.

Kolmas erä oli täydellistä LP Vampulan näytöstä. Kun kotijoukkue johti 12–9, syöttövuoroon asettui Veda Mansikkaviita. Hän rikkoi syötöillään täysin vastustajan vastaanoton,  ja jatkoi uskomatonta syöttöputkeaan eräpalloon 24–9 saakka. Blomgren ja Nayara jatkoivat mainiota hyökkäyspeliään. Erä kotijoukku-eelle peräti 25–10.
Loistavasti sujuneen erän jälkeen yleisö ennakoi pahinta, kuten usein kauden aika-na on tapahtunut. Niin tapahtui jälleen.

Neljännessä erässä vierasjoukkue vei erää lähes samaan tapaan kuin edellisessä erässä kotijoukkue. Keskipelaaja Klimovan ja yleispelaaja Viivi Pyhäjärven johdolla WoVo eteni vastustamattomasti 13 pisteen erävoittoon.
–On yritetty selvittää, mistä näin suuri vaihtelu ottelun sisällä johtuu, mutta sel-ville ei ole saatu, totesi LP Vampulan manageri Timo Talvitie.

Päätöserän alkupuoliskolla WoVo eteni jo 4–8-johtoon, mutta kotijoukkue ei an-tanut periksi. Valtaisan yleisökannustuksen ja erän loppupuoliskolla Nayaran us-komattomien viiden pisteratkaisun jälkeen erä päättyi kuilun partaalta LP Vampu-lan neljän pisteen voittoon ja pelaajien voitontanssiin.
LP Vampula ja WoVo tarjosivat yleisölle draamaa parhaimmillaan.
LP Vampulalle 3–2-voitto tiesi kahta pistettä, vastustaja sai yhden. Vampulan pistejohto kasvoi viidestä kuuteen.

LP Vampula oli ottelussa tarkempi vastaanotoissa ja syötöissä ja sai enemmän pisteitä vastustajan virheistä. WoVo puolestaan voitti niukasti torjunnat. Hyökkäysprosentti oli molemmilla tasan 30.
Pelaajakohtaisissa tilastoissa WoVo:sta kärjessä olivat palkittu Pyhäjärvi 17/+1, Klimova 14/+8 ja Rantanen 14/+2. LP Vampulasta kärkikolmikko oli parhaana palkittu Nayara 18/+10, Blomgren 17/+12 ja Hujanen 8/+3.
LP Vampula pelaa viimeiset runkosarjan pelinsä vieraissa. Lauantaina Kuu-samossa on vastassa liigan neljäntenä oleva Pölkky. Sunnuntaina Rovaniemellä vastassa on WoVo. Vieraspelissä 4.3. vastassa on Nurmo.
 

 

 

"Hermoilevaa peliä"

–Neljäs erä hävittiin kun lyötiin torjuntaan. Ylpeä olen siitä, että viidennen erän 4–8-tappiosta noustiin voittoon. Henkinen puoli taisi ratkaista sen, kertoi LP Vampulan passari Veda Mansikkaviita.
Mansikkaviita sai WoVo:n Viivi Pyhäjärven hyökkäämän pallon toisessa erässä takakentällä niin kovaa otsaansa, että joutui kävelemään avustajien tukemana kentältä tekniselle aikalisälle. Aikalisän jälkeen hän pelasi kuitenkin entiseen malliin.
Entä mistä löytyi se syöttöputki kolmanteen erään?
–En tiijä.

WoVo:n valmentaja Teemu Mäkikyrö oli allapäin pelin jälkeen.
–Olemme viime aikoina parantaneet peliä, mutta ei vain ihan riittänyt, vaikka lähellä oli. Syöttö-vastaanottopelissä hävittiin. Sunnuntaina pelataan taas vastakkain ja siitä lähdemme hakemaan kolmea pistettä.

LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen ei voitosta huolimatta vaikuttanut ihan tyytyväiseltä.
–Emme päässeet korkealle tasolle, vaan tehtiin turhia virheitä. Pisteisiin pitää silti olla tyytyväi-nen. Ehkä meille lopulta vähän pomppikin pallo. Tällä kaudella ei ole ehtinyt voittoihin kyllästyä.
–Hermoilevaa peli oli ja se näkyi runsaana virheiden määränä. Kolme pistettä tästä pelistä olisi ollut hyvä, mutta kahteenkin pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, varsinkin avauserän tappion jäl-keen, totesi manageri Timo Talvitie.

Urheilulajit: