LP Vampula Huittinen pelasi parasta peliään yhtä erää lukuunottamatta, mutta OrPo vei pelin 1–3

14.02.2018 Mauno Kotamäki
Mainostoimisto Huiman Minna Kylälehtonen ja Timo Lamminen palkitsivat OrPosta Saara Lepistö ja kotijoukkueesta Julia Porsangerin.

LP Vampula Huittinen näytti mestaruusliigapelissä Orivettä vastaan kolme erää parhainta osaamistaan.
Taistelu ei kuitenkaan riittänyt kuin yhteen voittoerään. Vahva Orivesi vei täydet kolme sarjapistettä 1–3-voitolla (24–26, 16–25, 25–15 ja 23–25).
Tappiosta huolimatta valmentaja Arttu Keränen näki paljon hyvää joukkueensa esityksessä.
–Pelattiin todella hyvä peli, vaikka tällaiset pelit olisikin voitettava.

LP Vampula oli valmistautunut OrPo-peliin huolella. Peliä aiemmin kipsanneita paineita oli pyritty poistamaan suuntaamalla erilaisilla aktiviteeteilla ajatuksia muuallekin kuin lentopalloon.
Avauserä alkoikin kotijoukkueelta vahvasti. Teknisellä tauolla LP Vampula johti 14–11. Erä jatkui tasaisena 24–24-tilanteeseen saakka. Yleisö sai nauttia mahtavista puolustuksista ja näyttävistä hyökkäyksistä. Erä kuitenkin kotijoukkueen syöttö- ja hyökkäysvirheestä Orivedelle 24–26.
Avauserässä kotijoukkueesta tehoili hakkuri Sarah Blomgren.

Toista erää kotijoukkueen onnistui pitää tasaisena vain 10–11-tilanteeseen saakka. Erää hallinneen hakkuri Francyele Lemosin syöttövuorolla OrPo karkasi 10–12-tilanteesta 10–15-johtoon, ja jatkoi siitä selkeään erävoittoon asti.
Oriveden torjunnalla toisessa erässä aseettomaksi joutuneen Blomgrenin tilalle vaihdettu Elli-Noora Hiltunen aloitti kolmannen erän syöttöruudussa pyörremyrskyn lailla. Neljän syötön jälkeen, joista kaksi ässää, kotijoukkue johti 4–0. Orivesi tasoitti nopeasti, mutta tasaisuutta riitti vain tilanteeseen 9–9. Vampula karkasi näyttävällä pelillä suorastaan hurmoksellisesti kannustaneen yleisön tukemana kymmenen pisteen erävoittoon.
Tehokkaimmin pistepalloja kotijoukkueesta päättivät  Hiltunen ja Nayara.

Neljännessä erässä molemmat joukkueet taistelivat jokaisesta pisteestä avauserän malliin loppuhetkille saakka. Verkolla tehoilivat kotijoukkueesta Hilkka Hujanen, Hiltunen, Nayara ja keskipelaaja Roosa Nieminen.
Kun OrPo johti 21–24, pääsi kotijoukkue Nayaran ja Hiltusen ratkaisuilla tilanteeseen 23–24. Erä- ja ottelupallon Orivedelle ratkaisi hyökkäyksellään Saara Lepistö.

Kotijoukkue voitti ottelussa hyökkäykset, torjunnat ja ässäsyötöt ja nosti tehok-kaammin aloituksia. Orivesi oli tehokkaampi torjunnoissa ja sai enemmän pisteitä vastustajan virheistä.
Kotijoukkueen tehokkaimpia olivat Nayara 14/+7, Hujanen 14/+1 ja muutaman vaisun pelin jälkeen hyvin pelannut Nieminen 10/+8.

Sarjan hännillä majaileva rovaniemeläisjoukkue WoVo on parantanut peliään ja on enää viisi pistettä LP Vampulaa jäljessä. Mikäli kotipelissä sunnuntaina WoVo:lta ei saada yhtään pistettä, pitää vilauttaa harmillista sanaa putoamiskarsinta, sillä ainakaan helpommalla pisteet eivät pohjoisen reissulta Kuusamossa ja Rovaniemellä heltiä.
Viimeinen runkosarjan peli Vampulalla on vieraissa Nurmoa vastaan, jonka varaan ei myöskään liikaa kannata laskea.
Minkäänlaisiin spekulaatioihin WoVo-kohtaamisen merkityksestä Keränen ei luonnollisesti halunnut lähteä, vaan eteenpäin mennään peli kerralla.
WoVo-peli Huittisissa su 18.2. klo 17.

 

 

"Laittoi hyvin vastaan"

–Aika vaikea peli, Vampula laittoi hyvin vastaan. Syötöt olivat kovia. Muutoinkin joukkue oli parempi kuin edellisellä kerralla, totesi OrPon parhaana palkittu Saara Lepistö.
–Puolustuspelimme ainakin oli hyvää. Vastaanottoa saatiin parannettua pelin aikana ryhmitysten muutoksilla, kun vastustaja syötti usein kaksi syöttöä peräkkäin samaan paikkaan. Omassa pelissäni kaikkia osa-alueita voi vielä parantaa. Joukkueen yhteishenkeä on parannettu käymällä laavulla ja muutakin on tulossa, kertoi kotijoukkueesta palkittu Julia Porsanger.

OrPon valmentaja Apostiolos Oikonomou onnitteli LP Vampulaa hyvästä pelistä ja pelaajiaan voitosta.
–Meille tärkeät pisteet, vaikka olisivat olleet sitä vastustajallekin.

Lp Vampula Huittisen valmentaja Arttu Keränen oli sekä tyytyväinen että pettynyt.
–Tehtiin paljon hyviä asioita. Vastaanottopeli voitettiin ja hyökkäyksetkin, mutta hyökkäyksiin lopulta kuitenkin hävittiin. Olisi pitänyt pystyä voittamaan, silti ei voi olla tämän illan peliin tyytymätönkään.

Urheilulajit: