LP Kangasala vei sarjapisteet 1–3 voitollaan

07.02.2018 Mauno Kotamäki

LP Vampula Huittinen pelasi loistokasta lentopalloa, mutta vain erän verran. LP Kangasala vei naisten mestaruusliigaottelun 1–3 ja samalla täydet kolme sarjapistet-tä. Eräpisteet olivat vierasjoukkueelle 21–25, 25–11, 14–25 ja 20–25.

LP Vampulan viime pelejä ovat rasittaneet tahmeat alut ja niin kävi taas. Keskipelaaja Jessica Wagnerin heiluttaessa tahtipuikkoa, karkasi Kangasala 0–6 karkumatkalle, ennen kuin kotijoukkue sai rivinsä järjestykseen. Sinnikkäällä takaa-ajolla LP Vampula pääsi parin pisteen päähän tilanteessa 10–12, mutta ei lähemmäksi ja Kangasala korjasi erän neljän pisteen erolla.

Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät täysin. Kotijoukkue painosti vahvoilla syötöillä, joista Kangasala ei pystynyt rakentamaan tehokkaita keskihyökkäyksiään. LP Vampula karkasi 4–0 johtoon jatkaen näyttävää peliä erän loppuun saakka. Erä kotijoukkueelle peräti 14 pisteen erolla.

Erän kuningatar oli kotijoukkueen hakkuri Sarah Blomgren saldolla 10/+9, jota passeillaan ruokki hienosti Veda Mansikkaviita. Vastustajista lähellä tasoaan pysyi vain yleispelaaja Danielle Brisebois.

Yksi voittoerä ei kuitenkaan lentopallossa riitä pisteeseenkään. Kolmannessa erässä Kangasala karkasi Mita Uiaton syöttövuorolla 7–10 tilanteesta 10 pisteen johtoon ja korjasi erän 11 pisteen erolla. Kangasala hyökkäsi tehokkaasti Briseboisin johdolla. Kotijoukkueen hyökkäysten rakentelu puolestaan ontui niin pahasti, että kaikkien hyökkääjien tilasto erässä jäi miinuksen puolelle.

Neljännessä erässä kotijoukkue nousi jälleen taistelemaan. Erää edettiin lähes ta-satahtia tilanteeseen, jossa Vampula johti pisteellä 15–14. Syöttövuoroon asettui Kangasalan Brisebois, jonka vuorolla, joista kolme ässää, Kangasala karkasi 15–20 johtoon. Kotijoukkue pääsi vielä parin pisteen päähän tilanteessa 20–22, mutta vastustaja vei viimeiset pisteet ja erän viiden pisteen erolla sekä samalla ottelun 1–3.

LP Kangasala oli ottelussa tehokkaampi ässäsyötöissä, hyökkäyksissä ja torjun-noissa. Kotijoukkue nosti hiukan paremmilla tehoilla aloitukset ja sai enemmän pisteitä vastustajan virheistä.

Pelaajakohtaisissa tilastoissa tehokkaimpia olivat LP Kangasalasta Brisebois 22/+11, Wagner 18/+13 ja Oni Lattin 8/+6 sekä LP Vampulasta Sarah Blomgren 17/+9, Hilkka Hujanen 11/+5 ja miinukselle hyytynyt Nayara 7/-2.

LP Kangasalan valmentaja Kai Stenius oli luonnollisesti tyytyväinen kolmanteen perättäiseen kolmen pisteen arvoiseen voittoon.

–Ollaan hyvällä suunnalla. Erityisesti heikon toisen erän jälkeen tapahtunutta nousua pidän hyvänä asiana. Heikkojen hetkien jälkeen usko nousuun tahtoi joukkueelta kadota.

Joskus nälkä tahtoo kasvaa syödessä ja siltä vaikutti LP Kangasalankin osalta. Sar-jan kuudentena olevan Nurmon kaataminen kiinnostaa heitä kovasti.

–Nurmo on meistä enää kolmen pisteen päässä. Kohtaamme Nurmon seuraavaksi kotona ja jos hyvin menee, olemme heidän kanssa sen jälkeen tasapisteissä.

Yhden näyttävän voittoerän pelaamisen jälkeen LP Vampulan hyytyminen harmitti varmasti valmentaja Arttu Kerästä isosti, mutta puolen tunnin kuluttua pelin päättymisestä hän pyrki jo kokoamaan parhaita osia hävitystä ottelusta.

–Pelattiin yksi todella hyvä erä. Syötöillä pystyttiin painostamaan vastustajaa lähes koko ottelun. Hyviä hyökkäyspaikkoja ei vain saatu riittävästi ja lopulta pallokin pomppi meille vähän huonosti.

LP Vampulalla on sarjassa viimeisenä olevaa WoVoa vastaan vielä kaksi kohtaamista, joista olisi tärkeää saada pisteitä. Pelkästään WoVo-pelejä Keränen ei kuiten-kaan halua ajatella.

–Kyllä me jokaiseen jäljellä olevaan peliin lähdetään vahvalla asenteella, kuten esimerkiksi tulevan sunnuntain kotipeliin Orivettä vastaan.

LP Vampulan mestaruusliigan kotipeli OrPoa vastaan pelataan sunnuntaina 11.2. klo 17.

Urheilulajit: