Liigan jymypaukku Kuusamossa

28.02.2018 Mauno Kotamäki
Nayara loisti Pölkyn kaadossa Kuusamossa, kuvassa hän syöttää LP Vampulan kotipelissä WoVoa vastaan.

LP Vampula Huittinen iski Pölkyn kumoon Kuusamossa 0–3 (28–30, 24–26, 22–25). Voittoa voi kuvata jopa kotijoukkueelle annetuksi shokkihoidoksi, veihän Vampula voittopisteet vahvasta kotipelistä tunnetusta joukkuuesta.

Samalla LP Vampula varmisti liigan kahdeksannen sijan ja pääsyn pudotuspelei-hin.
–Pääsimme puolustuksella kiinni Pölkyn hyökkäyksiin ja se toi itseluottamusta. Kaivettiin takakentällä palloa ja saatiin muutama torjunta hyvään paikkaan. Kun vastaanotto on 60 prosenttia, voi odottaa tulostakin tulevan, totesi Arttu Keränen.

Avauserää pelattiin varsin tasaisesti tilanteeseen 7–7. Kotijoukkueen muutamalla virheellä  ja muun muassa Nayaran pistesuorituksilla LP Vampula eteni 10–14-johtoon. Pölkky kuitenkin tasoitti 19–19 ja tästä erä jatkui ja jatkui jatkopalloille saakka.
LP Vampulan viides eräpallo, Sarah Blomgrenin torjuma Mara Greenin hyök-käys toi voittopisteen. Pelaajien henkistä kanttia koetteleva päättyi erä päättyi Vampulalle 28–30.
LP Vampulan hyvää hyökkäyspeliä pohjustivat Nayaran ja libero Julia Porsangerin 70 prosentin tehoilla nostamat Pölkyn aloitukset.
Toisen erän LP Vampula aloitti vahvasti ja karkasi muun muassa Jenni Jantusen, Hilkka Hujasen ja Nayaran onnistumisilla 6–14-johtoon ja jatkoi johdossa erän päätösvaiheille saakka. Kotijoukkue kuitenkin tasoitti tilanteeksi 23–23. LP Vampula pääsi eräpalloon Blomgrenin hyökkäyksestä. Erän ratkaisi Vampulan 24–26-voittoon Elli-Noora Hiltunen.

Olimme aggressiivisia oikeaan aikaan."
- Arttu Keränen -

Kolmas erä oli tasaista taistelua tilanteeseen 11–11, josta Pölkky hivuttautui 17–13- johtoon. Muutaman kotijoukkueen virheen ja LP Vampulan onnistumisen kautta Vampula tasoitti 20–20 ja siirtyi johtoon, eikä enää päästänyt erää kahden edellisen tapaan trilleriksi. Eräpalloon Vampula pääsi Nayaran ratkaisulla. Erän päätti edelliserän tapaan Hiltunen. LP Vampulan voitonjuhlat alkoivat tilanteessa 22–25.
LP Vampulan tehokkaimpia olivat Blomgren (18/+11), vahvan hyökkäyspelin ohella 72 prosentin tehoilla 25 vastustajan aloitusta nostanut Nayara (16/+10) ja Hujanen (12/+5).

–Pakko myöntää, että Vampula pelasi hyvän pelin tänään. Hyvä joukkue vastassa ja me emme päässeet omalle tasollemme, tiivisti Pölkyn keskitorjuja Siiri Vehmanen.
–Meidän pelimme oli todella rentoa. Meillä toimi hyvin vastaanotto ja puolustus-peli. Kokonaisuus oli hyvä tänään. Kuusamon hyökkäys ei ollut ehkä sillä tasolla kuin viime kohtaamisessamme, huomioi libero Julia Porsanger.
–Vampula on erittäin hyvä puolustusjoukkue. Torjunnassa he vaimensivat meidän hyökkäyksiämme. Heidän vastaanottonsa oli erittäin hyvää, antoi vastustajalle tunnustusta Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.
–Olimme erittäin hyviä rentoudessa ja olemalla aggressiivisia oikeaan aikaan. Vastaanoton paraneminen on ollut meidän viime aikojen trendimme. Vaihdosta tullut Elli-Noora Hiltunen löi pari tärkeää hyökkäyspistettä oikeaan aikaan ja Jenni Jantunen pelasi hienosti ensimmäisen koko liigapelinsä, kertoi valmentaja Keränen.
LP Vampula kohtaa runkosarjan päätöspelissä vieraissa 4.3. Nurmon Jymyn. Pudotuspeleissä Lp Vampulan ensimmäinen vastustaja on joko Viesti tai HPK.

 

Rovaniemellä lataus ei riittänyt

Otteluun rovaniemeläistä WoVoa vastaan LP Vampulan lataus ei enää riittänyt. WoVo otti kauden toisen voittonsa erin 3–1 (21–25, 25–17, 25–17, 24-26).

Avauserän LP Vampula voitti. Toista ja kolmatta erää hallitsi selvästi kotijoukkue.
Neljäs erä oli tulla Vampulalle, joka johti parilla pisteellä vielä tilanteessa 21–23. WoVon Petra Salmelan syöttövuorolla kotijoukkue nousi 24–23-johtoon. Erän päätti torjunnalla Kathryn Sulli-van lukemiin 26–24, joka tarkoitti otteluvoittoa 3–1.
LP Vampulan tehokkaimpia olivat palkittu Nayara (13/+10) sekä Sarah Blomgren (10/0) ja Elli-Noora Hiltunen (10/-1).

–Pölkky-pelissä meillä oli kova henkinen lataus. Kun se eilen purkautui, niin tänään lataus loisti poissaolollaan. Lepuutimme Veda Mansikkaviitaa ja Roosa Niemistä pienten vammojen ta-kia,koska tuloksellista panosta tässä pelissä ei enää ollut, valmentaja Arttu Keränen totesi.

Urheilulajit: