Jousiampujien kinkkukisassa säilyi jännitys loppuun asti

28.12.2017 Päivikki Ristiniemi
Jousiammuntakisan pudotuskisavaiheessa rivistössä oli edelleen paljon tähtääjiä Vinkin Vapaa-aikakeskuksessa. Tähtäämässä myös Äetsän Jousiampujien Hannu Routamaa.

 

Äetsän Jousiampujien järjestämässä kinkkujousiammuntakilpailussa tähtäysviivalle asettui 54 osallistujaa eli maksimimäärä, mitä Vinkin vapaa-aikakeskuksen kilpailuareenalle voitiin ottaa. Seuran puheenjohtaja Isto Harjunpään mielestä määrä oli loistava.
–Kinkkukisa järjestettiin neljättä kertaa. Osallistujamäärään vaikutti varmasti kilpailupaikan keskeinen sijainti ja hyvät puitteet. Ampujat tulevat tänne mielellään, kaukaisimmat olivat Kouvolasta asti.

Äetsän Jousiampujista mukana oli seitsemän kilpailijaa, joka on noin kolmenkymmenen jäsenen seurassa todella hyvä määrä. Lisäksi talkooporukassa oli toistakymmentä henkeä. Kinkkukisassa arvottiin joulukinkkuja ampujien ja arvan ostaneiden kesken.
Ammuntamatkana oli kaikilla 18 metriä. Alkukilpailujen parhaat selvisivät pudotuskilpailuun ja finaalit järjestettiin sarjoissa, joissa oli vähintään kolme osallistujaa.

Äetsäläisittäin korkeimmalle palkintopallille nousi 70-sarjaan osallistunut Hannu Routamaa. Epäonnea hänellä oli alkukilpailussa.
–Aloitin ensin toisella jousella, mutta se ei toiminut lainkaan, nuolet putosivat kesken matkan. Vaihdoin toiseen jouseen ja ammunta alkoi sujua. Pääsin alkukilpailusta pudotuksiin.

Lopulta kilpailuun tuli taistelun makua, kun loppukilpailussa osumat tulivat tasatahtiin Risto Julkusen kanssa. Viimeinen nuoli ratkaisi ja Hannu Routamaa voitti sarjansa yhden pisteen erolla tuloksella 136.
Äetsäläisampujista Hannu Rossi oli neljäs 50-sarjassa, Pertti Peuramäki kolmas ja Juhani Scleihcher viides 50T-sarjassa, Mika Lindroos 12. Yt-sarjassa sekä Tommi Lehtonen viides ja Päivi Harjunpää kuudes YV-sarjassa. Tulokset löytyvät Suomen Jousiampujain liiton sivulta.

Isto Harjunpään kolmevuotinen puheenjohtajuus päättyy vuoden vaihteessa ja seura siirtyy ensimmäistä kertaa naispuheenjohtajan, Päivi Harjunpään hoiviin.
–Nuoria tarvitaan toimintaan mukaan ja siksi panostammekin nuorten opastamiseen ja valmentamiseen, Päivi Harjunpää suunnitteli tulevaa.

 

Urheilulajit: