Cup-pelissä LP Vampulalle 3–2-voitto Viestistä

07.12.2017 Mauno Kotamäki
LP Vampula Huittinen -joukkueen tuuletuksia onnistumisista.

 

LP Vampula Huittinen otti historiansa toisen voiton LP Viestistä voittamalla Suomen cupin puolivälierien toisen osa-ottelun erin 3–2. Viesti pääsi kuitenkin 3–0-kotivoittonsa turvin cupin välieriin ja kamppailemaan cupin voitosta tammikuussa Turussa pelattavissa neljän joukkueen finaalipeleissä.

Avauserän Viesti vei selkeästi seitsemän pisteen erolla, mutta toisessa erässä kotijoukkue laittoi vierasjoukkueen jo ahtaammalle. Erä kuitenkin Viestille kolmen pisteen erolla ja samalla paikka Suomen Cupin neljän parhaan joukkueen finaaliturnaukseen.Jatkopaikan ratkettua antoi Viesti tilaa vaihtopelaajille niin, että vain keskipelaajat Anna Czakan ja Pilvi Kettunen pelasivat loppuun saakka. Samalla kotijoukkue sai mahdollisuuden taistella ottelun voitosta.

LP Vampula käyttikin tilaisuuden hyväkseen voittamalla selkeästi kolmannen ja neljännen erän ja vasta päätöserässä Viesti antoi kunnon vastuksen pitämällä erän tasaisena 11–-11-tilanteeseen saakka.
Erän päätti Ellinoora Hiltunen nelospaikan ratkaisulla ja niin erä kotijoukkueelle 15–11 ja samalla ottelu 3–2.

Viestin tehopelaaja oli hakkuri Kertu Laak, yltäen kahdessa erässä lukemille 18/+13.LP Vampulan tehokkaimpia olivat Sarah Blomgren 17+10, Ellinoora Hiltunen 16/+8 ja Hilkka Hujanen 16/+7. Erinomaisesti pelasivat myös keskipelaajat Roosa Nieminen ja Katja Metsäkoivu. Muun muassa neljä ässää syöttäneelle Niemiselle kirjattiin lukemat 13/+10 ja Metsäkoivulle pelaamaansa kahteen erään 8/+8.Susanna Sutki kunnostautui hyvän passipelin lisäksi neljällä ässällä ja tilastolukemilla 5/+3. Kauden edetessä erinomaista varmuutta nostopeliinsä saanut libero Julia Porsanger kunnostautui hoitamalla tonttinsa 71 prosentin teholukemin.
Ottelun parhaina palkittiin Viestistä Laak ja kotijoukkueesta Hujanen.

–Meillä oli tavoitteena mennä jatkoon ja sen hoidimme tyylikkäästi kahdessa ensimmäisessä erässä. Toki tavoitteena oli myös voittaa ottelu ilman ykköspelaajiakin, mutta kun ei onnistuttu, siihen olen hiukan pettynyt, totesi Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.
–Jatkopaikan lisäksi voitto oli tavoitteena, mutta harmi että hävittiin. Vampula kyllä pelasi hyvin. Tiistaina kohdataan jälleen LP Vampula, silloin liigapelissä Salossa ja Suomi 100 vuotta -hengessä, kertoi Viestin Elina Käsnänen.
–Toisesta erästä eteenpäin pelasimme hyvin. Peliaikaa sai ja tällä tasolla ensimmäiset pistesuorituksetkin teki viimeiset kolme erää Metsäkoivua tuurannut Jenni Jantunen. Oikeastaan olisin saanut käyttää pelissä vaihtoja enemmänkin, totesi LP Vampula Huittisen valmentaja Arttu Keränen.
–Vaikka voitolla ei ollut merkitystä cupissa, meille sillä oli tosi iso merkitys, kuvasi voiton arvoa joukkueelle LP Vampulan passari Susanna Sutki.

LP Vampula Huittinen pelaa seuraavaksi mestaruusliigaa kotona la 9.12. kello 17, jolloin vastustajaksi saapuu LP Kangasala.

Urheilulajit: