Vasta voittolaukauskilpailu selvitti paremmuuden

06.11.2017 T Susi
Lauri Metsämäki teki paluuottelussaan heti kaksi maalia. (Kuva: Fotokata)

Luja HT:n kotipelistä Paimion Hakaa ennustettiin tiukkaa, sillä joukkueiden ero sarjataulukossa oli vain yksi piste. Niin kävikin.
Varsinaisen peliajan 5–5-tuloksen jälkeen päädyttiin jatkoajalle ja sen jälkeen vielä voittolaukauskilpailuun. Lujalta maalinteossa onnistuivat Miika Raittinen ja Esa Väisänen. Kun Janne Rantaniitty torjui Hakan neljä yritystä, Luja HT vei ottelun nimiinsä.

Ottelu sai todella terävän alun. Pelikello ehtii käydä vain 1.21, kun Otto Rantanen vapautti Teemu Setälän laidalta läpi, eikä mies erehtynyt avopaikasta. HT jatkoi alussa kovalla painostuksella. Lopulta kolmoskentällisen pitkä mylly tuotti tulosta ja Lauri Metsämäki viimeisteli kauniin osuman.
Ennen erän puoliväliä Haka pääsi kaventamaan vastahyökkäyksestä. Tästä kui-tenkin vain 20 sekuntia ja Metsämäki osui jälleen.
Luja HT hallitsi ensimmäistä erää miten tahtoi. Vielä muutama minuutti ennen erän loppua Niklas Kulmanen katkaisi vierailijoiden avauksen ja vapautti Tatu Eeronheimon läpiajoon. Erätulos oli 4–1.
Toinen erä jatkui edelleen kovalla kotijoukkueen painostuksella. Lisämaaleja ei joukkue kuitenkaan saanut tehtyä.
Erän puolivälissä pelin kulku muuttui ja vierailijat lisäsivät pökköä pesään. Erän viimeisen kuuden minuutin aikana Haka teki kaksi kaunista maalia. Yhtäkkiä pelin tulos olikin ihan avoin.
Viimeisellä sekunnilla Haka sai vielä rangaistuslaukauksen, mutta erinomaisen ottelun pelannut Rantaniitty torjui yrityksen.
Kolmannen erän alussa Luja HT sai taas pelistä kiinni, mutta maalinteko on ter-vaa. Erän puolivälissä Haka laittoi kylmän suihkun kotijoukkueen niskaan ja tasoitti pelin lukemiin 4–4.
Teemu Setälä vei Lujan hienolla yksilösuorituksella 5–4-johtoon. Se ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti. Vierailijoiden pitkä hyökkäys tuotti lopulta tulosta ja 5–5-kavennus tapahtui vain kolme minuuttia ennen päätössummeria.
Jatkoajalla kumpikaan ei onnistunut ratkaisemaan, hyvistä paikoista huolimat-ta. Kauden ensimmäinen voittolaukauskilpailu päättyi Luja HT:n eduksi.

Valmennus totesi, että lähes puolet ottelusta toteutettiin pelisuunnitelmaa ja oltiin todella hyviä.
"Harmittavasti se sitten lässähti siihen ja päästettiin kaveri mukaan peliin. Tärkeä lisäpiste kuitenkin saatiin."
Valmennus muistuttaa kuitenkin, että oleellista tietysti on, että koko ajan men-nään eteenpäin.
"Täysin ehjään 60-minuuttiseen on vielä matkaa, mutta joukkue kasvaa koko ajan."

 

Urheilulajit: