Luja HT:n voittoputkelle ei näy loppua

29.11.2017 T. Susi
Huimat 6+3 viimeistellyt Lujan Niklas Kulmanen (kesk.) oli viikonloppuna hyvässä vauhdissa. (Kuva: Ari Ståhlman)

Luja HT kohtasi perjantaina Loimaalla runkosarjan ykkösen Rocketsin ja nappasi 4–5-voitolla kakkosdivisioonan länsirannikon lohkon kärkipaikan.

Kotijoukkue Rockets tuli otteluun hieman terävämmin ja siirtyi ajassa 4.52 ylivoimalla johtoon. Erä eteni tasaisissa merkeissä aina erän loppupuolelle asti.

Vajaa kaksi minuuttia ennen eräsummeria Miika Raittista rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rocketsin maalivahti torjui kuitenkin yrityksen. Tästä kului kuitenkin vain 14 sekuntia, kun Kalle Mahlamäki ja Teemu Tattinen pelasivat paikan Niklas Kulmaselle, joka ei erehtynyt. Erä sai loistavan lopun, kun viisi sekuntia ennen loppua Kulmanen teki vielä toisen maalin.

Toinen erä jatkui kovalla vauhdilla ja tilanteita syntyi molempiin päätyihin. Hieman ennen erän puoltaväliä Rockets teki vastahyökkäyksestä 2–2-kavennuksen. Loppuerässä pöytäkirjamerkintöjä tuli vain jäähyjen muodossa.

Kolmannen erän alun kotijoukkue aloitti kahdella jäähyllä. Ykkösylivoima ei enää jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja hienon liikuttelun jälkeen Raittinen siirsi Lujan johtoon.

Rockets kuitenkin osoitti lujuuttaan ja tuli erän puolessa välissä tasoihin. Seuraavaksi Lujan nuorisokentällinen aiheutti hienon hyökkäyksen ja lopulta Lauri Metsämäki viimeisteli 3–4-johto-osuman Erik Heikkilän esityöstä.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaan tasoitti vielä ylivoimalla. Tämän jälkeen Luja näytti, miksi se on sarjan kuumin joukkue tällä hetkellä. Se ei hätkähtänyt tasoitusta vaan Raittinen viimeisteli 4–5-voitto-osuman vain reilu minuutti ennen päätössummeria.

Rockets pelasi viimeisen minuutin ilman maalivahtia, mutta hyvin pelannut puolustus ja maalissa Janne Rantaniitty pitivät maalin puhtaana. Hieno voitto ja sarjan kärkipaikka oli Lujan.

Eurajoen Lätkä saapui Huittisiin lauantaina. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen venyi aina jatkoajalle, joten ottelusta odotettiin tiukkaa.

Luja otti kuitenkin alusta asti täydellisesti kuskin paikan. Tulikuumana pelannut Niklas Kulmanen teki vastahyökkäyksestä 1–0-osuman. Tämän jälkeen nähtiin vaarallinen tilanne, kun Miika Raittinen taklattiin selästä päin laitaa.

Vastustaja laitettiin päätyovista pihalle, mutta myös Raittisen peli päättyi tähän tilanteeseen. Kulmanen teki viiden minuutin ylivoimalla yhden lisäosuman.

EJL tuli toiseen erään sisuuntuneena ja kavensi tilanteeksi 2–1-ylivoimalla. Toisen erän toisella puoliskolla ei sitten kentällä ollut kuin yksi joukkue. Kolmen minuutin rykelmässä Luja tehtaili kolme kaunista osumaa. Maalintekijöinä Tatu Eeronheimo, Veli-Pekka Reiman ja Kulmanen.

Kolmas erä oli enää kosmista pelailua. Luja teki erässä vielä viisi maalia ja ottelu päättyi lukemiin 10–1.

Kolmannen erän maalintekijöinä olivat Kulmanen, Reiman, Kalle Mahlamäki, Ari-Pekka Mäkinen ja Lauri Metsämäki.

Lujan voittoputki on jo kymmenen ottelun mittainen ja ansaittu sarjan kärkipaikka on joukkueen hallussa.

Luja HT kohtaa seuraavaksi KK-V:n Huittisissa tänään keskiviikkona.

Urheilulajit: