LP Vampula Huittiselle ykkössarjassa 0–3-tappio Helsinki Volleylle.

06.11.2017 Mauno Kotamäki
LP Vampulan parhaana palkittiin Iina Andrikopoulou (vas.) ja HelVolleysta Tuuli Metsäkoivu. Metsäkoivu on LP Vampula Huittisen mestaruusliigapeluri Katja Metsäkoivun sisar.

LP Vampula Huittinen nuori ykkössarjan joukkue ei mahtanut mitään ennakkosuosikki Helsinki Volleylle. Vieraat veivät voiton suoraan erin 0–3.
Kotijoukkueella oli ottelussa muutamia hyviä jaksoja, mutta ne eivät riittäneet erävoittoon Pisteet olivat vierasjoukkueen hyväksi 19–25, 18–25 ja 14–25.
Avauserässä kotijoukkue oli HelVolleyn kannoilla vielä tilanteessa 19–21, mutta vastustaja oli lopussa vahvempi ja otti erän kuuden pisteen erolla.
Toisessakin erässä LP Vampula sinnitteli vierasjoukkueen tuntumassa tilanteeseen 15–17 saakka, mutta jälleen HelVolley eteni erävoittoon.
Myös kolmannessa erässä kotijoukkue oli parin pisteen päässä vielä tilanteessa 12–14, mutta muutamien omien virheiden ja vastustajan hyökkäysvoiman ansiosta HelVolley eteni selkeään erä-  ja otteluvoittoon.

Vastustajien syömähampaita olivat laiturit Elina Pirttimäki ja tehotilastoissa lukemat 17/+13 ja samoille lukemille yltänyt Sonja Laitinen. Heitä tehokkaasti ruokki passari, LP Vampula Huittisen mestaruusliigapeluri Katja Metsäkoivun sisar Tuuli Metsäkoivu.
LP Vampulan tehokkaimpia olivat Ella Marila 10/+3, Katariina Kylänpää 8/-2, parhaana palkittu, sekä hyökkääjänä että aloitusten nostoissa kunnostautunut Iina Andrikopoulou 7/+1 ja lukemille 5/+4 yltäneet keskipelaajat Jenni Jantunen ja Jasmin Tuominen.

LP Vampulan valmentaja Juhani Leppänen vaihteli passareita niin, että kokeneemman Miia Leppäsen lisäksi joukkueen kuopus, Riikka Vuorentausta sai hyvää kokemusta naisten ykkössarjan tasolta.
–Hyvältä tuntui pelata, Vuorentausta totesi.
–Kuten ennakoin, HelVolley oli meille hyvä mittari. Pelin sisällä oli hyviä asioita, joista sai huomata, että kauden ensimmäisestä kohtaamisesta olemme selkeästi menneet eteenpäin. Laitahyökkäyksessä emme päässeet vastustajan tasolle, mutta kokonaissaldo pelistä on selvästi plussalla, arvioi Leppänen nuoren joukkueen kehitysvaihetta.
Seuraavaksi LP Vampula Huittinen pelaa ykkössarjaa Tampereella su 12.11., vastustajana Rantaperkiön Isku. Seuraava ykkössarjan kotipeli on su 19.11. klo 17, vastassa on HelVolley 2.
 

Urheilulajit: