LP Vampula Huittiselle ykkösarjassa 0–3-kotitappio Orivedelle

27.11.2017 Mauno Kotamäki
LP Vampula Huittisen keskipelaaja Jenni Jantunen pelasi mainiosti tappiollisessa ottelussa Orivettä vastaan.

LP Vampula Huittisen naisten ykkössarjajoukkue seuraili mestaruusliigajoukkueen jalanjälkiä ja otti myös 0–3-kotitappion. Voiton vei lohkossa viimeisenä majaileva Oriveden Ponnistus eräpistein 18–25, 21-25 ja 21-25.

Avauserä alkoi tasaisesti, mutta kääntyi kotijoukkueen eduksi tilanteessa 14-11. Kotiyleisö alkoikin jo odotella erävoittoa. Jostakin syystä LP Vampulan peli pysähtyi virheisiin kuin seinään. Kerttu Kuivasen syöttövuorolla Orivesi tasoitti ja siirtyi 14–18-johtoon sekä eteni erävoittoon.
Toinen erä kulki Oriveden komennossa 17–23 saakka. Kotijoukkue aloitti kirin, jolla pääsi parin pisteen päähän 21–23. Erän viimeiset pisteet vieraille ratkaisi hyökkäyksellä Laura Malmivuori ja torjunnalla Henna Kilpeläinen.
Kolmannessa  erässä vierasjoukkue karkasi 0–7-johtoon, ennen kuin kotijoukkue sai ensimmäisen pisteensä. Tästä joukkue piristyi ja tasoitti tilanteessa 9–9. Joukkueen puhti ei kuitenkaan jatkunut erävoittoon saakka, vaan erän otti Orivesi neljän pisteen erolla.

–Olimme yksinkertaisesti vain huonoja. Kolmessa erässä 25 pistettä omilla virheillä vastustajalle ei voi tietää muuta kuin tappiota, harmitteli valmentaja Juhani Leppänen.
LP Vampulan joukkueesta tilastoissa parhaiten onnistuivat yleispelaaja Iina Andrikopoulou 9/+4 ja virheettömästi pelannut keskipelaaja Jenni Jantunen 6/+6.
LP Vampulan tappio osui harmilliseen saumaan, sillä muut lohkon kolmatta paikkaa ylempään jatkosarjaan havittelevat joukkueet Raisio ja Viesti voittivat omat pelinsä.
Ykkössarjajoukkueen seuraava peli on vieraissa Viestiä vastaan su 3.12. Runkosarjan päätöspelissä su 10.12. klo 17 vastustajaksi saapuu Raisio Urheilijat.
 

Urheilulajit: