Kuusamo vahva kotonaan

22.11.2017 Mauno Kotamäki
Hilkka Hujanen palkittiin LP Vampula Huittisen parhaana tappiollisessa Pölkky-pelissä Kuusamossa.

Kuusamon Pölkky osoitti olevansa tällä kaudella varteenotettava mitaliehdokas. Vierailija LP Vampula Huittinen pystyi vieraspelissä tasaväkiseen vastukseen vain päätöserässä, ja sekin lopulta päättyi kotijoukkueelle.
Pölkky voitti selkeästi eräpistein 3–0 (25–12, 25–15 ja 25–22).

Kotijoukkue otti naisten mestaruusliigan ottelussa ohjat käsiinsä heti avauserässä. Joukkue siirtyi nopeaan tahtiin 10–3-johtoon ja jatkoi hyvällä 13 pisteen erolla erävoittoon saakka.
Pölkyn pelaajista hyviä tehoja esitti kaudella 2015–2016 LP Vampula Huittista edustanut laitapelaaja Essi Helminen.
Toinen erä jatkui avauserän malliin, kotijoukkue karkasi pikaisesti 13–5-johtoon ja siitä kymmenen pisteen erävoittoon. Erä päättyi 15-vuotiaan Petra Tauriaisen syöttövuoroon: LP Vampula nosti pallon vastustajan puolelle, josta Pölkyn hakkuri Malina Terrell päätti sen vierasjoukkueen kenttään.
Pitkältä erätauolta peliin palasi uudestisyntynyt vierasjoukkue.
Vahvaan syöttöön perustuneella hyvällä pelillä LP Vampula eteni parhaimmillaan jo 12–19-johtoon, josta Pölkky aloitti kiivaan takaa-ajon. Erän päätöspuoliskolla Terrell teki hyökkäyksessä tuhojaan. Hän myös päätti erän ässäsyötöllä Pölkylle pistein 25–22.

Kotijoukkue oli selkeästi vahvempi hyökkäyksessä ja torjunnassa. Myös vastusta-jan virheistä Pölkky sai pisteitä vierasjoukkuetta enemmän.
Vastaanotoissa joukkueet olivat tasaveroisia. Pölkky nosti 39 prosentin tehoilla ja LP Vampula 41 prosentin tehoilla.
Vastustajan virheistä kotijoukkue teki 20 pistettä ja LP Vampula 14. Torjuntoja Pölkky sai yhdeksän, ja LP Vampula seitsemän.
Pelaajatilastoissa kotijoukkueesta tehokkaimpia olivat parhaana palkittu Terrell 16/+12, Helminen 15/+8 ja Olena Prokopenko 10/+4 sekä LP Vampulasta Sarah Blomgren 9/+1, palkittu Hilkka Hujanen 8/-4, Venla Raitala 6/0, Katja Metsä-koivu 5/+2 ja Veda Mansikkaviita 4/+3.

–Pölkky sai kahdessa ensimmäisessä erässä vastaanottomme rikki. Pitkällä erätauolla käytiin läpi mitä parantaa. Saatiinkin parannettua, mutta se ei riittänyt, kertoi LP Vampulan libero Julia Porsanger.
–Tänään oli rentoa ja kivaa peliä jota passarimme Iida Paananen pääsi pyörittä-mään monipuolisesti. Olemme olleet yleensä erien lopuissa hyviä ja niin olimme tänään kolmannessakin erässä, kuvaili peliä Essi Helminen.
–Varsin ehjä peli meiltä. Kolmannessa erässä vastustaja syötti hyvin ja meiltä hiukan katosi fokus pelistä, kuvasi päätöserän alkupuoliskon notkahdusta Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.
–Kahdessa ensimmäisessä erässä emme olisi pärjänneet parhaille ykkössarjan joukkueillekaan. Olisi ollut surullinen reissu ilman kolmannen erän tason nostoa, totesi LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen.
Vieraspelissä Kuusamossa LP Vampulan joukkueessa ei ollut mukana Elli-Noora Hiltusta, mutta hänetkin nähtäneen lauantain kotipelissä LiigaPlokia vastaan.
LP Vampula Huittisen seuraava kotipeli on la 25.11. klo 17.
 

 

 

 

 

Urheilulajit: