"Jäätiin Plokin jyrän alle"

08.11.2017 Mauno Kotamäki
Roosa Nieminen palkittiin LP Vampulan parhaana vieraspelissä LiigaPlokia vastaan. Arkistokuvassa hän torjuu Nurmon Alexandra Vajdovan hyökkäyksen.

LiigaPlokilla ei ollut asennevaikeuksia mestaruusliigan kotipelissään LP Vampula Huittista vastaan. Muistissa oli kauden 2–3-avaustappio, heti ensimmäisistä palloista huomasi, että kotijoukkue on päättänyt maksella kalavelat kunnolla. Ploki siirtyi nopeaan tahtiin avauserässä 12–4-johtoon.
Paria jaksoa lukuun ottamatta kotijoukkue hallitsi ottelua 3–0-voittoon saakka. Eräpisteet olivat Plokille murskaavasti 25–15, 25–19 ja 25–13.
Avauserässä kotijoukkueen pelaajista Nette Tuominen ja Anastasia Boricheva tekivät viisi pistettä, Meredith Hardy neljä ja Alexandra Reid sekä Canace Finley kolme.
Vierasjoukkueesta Sarah Blomgren ylsi viiteen pisteeseen. Muiden pistesaldo oli nollasta kahteen pisteeseen.
Toisessa erässä LP Vampula antoi tasaväkistä vastusta 14–14-tilanteeseen saakka muun muassa Hilkka Hujasen, Katja Metsäkoivun, Roosa Niemisen ja Blomgrenin pisteratkaisuilla. Loppuerää hallitsi jälleen kotijoukkue.

Edellisessä kohtaamisessa LP Vampulan nousu voittoon alkoi kolmannessa erässä. Nyt Ploki ei antanut vierailleen mitään mahdollisuutta, vaan eteni vastustamattomasti 12 pisteen erävoittoon ja samalla suoraan ottelun 3–0-voittoon.
LP Vampula Huittisen heikkous ottelussa oli tehoton hyökkäys. Vastaanotto oli vastustajan tasolla: kotijoukkue nosti aloitukset 45 prosentin tehoilla ja LP Vampulan nostoprosentti oli 46.
Muilla osa-alueilla Ploki oli selkeästi vahvempi.
Ässiä pihtiputaalaiset syöttivät yhdeksän ja huittislaiset kolme. Ploki teki hyökkäyksellä 41 pistettä, ja vastustaja 31. Torjuntoja Plokille kirjattiin kuusi ja LP Vampulalle kolme. Vastustajan virheistä Ploki sai 19 pistettä, LP Vampula joutui tyytymään kymmeneen.
Pelaajakohtaisissa tilastoissa tehokkaimpia Plokista olivat parhaana palkittu Nette Tuominen 18/+16, Anastasia Boricheva 10/+8 ja Alexandra Reid 10/+8 sekä LP Vampulasta Hilkka Hujanen 9/0, Sarah Blomgren 8/+3, parhaana palkittu Roosa Nieminen 6/+4 ja Katja Metsäkoivu 5/+3.

–Viimekertainen tappio LP Vampulalle ja viikolla cupin huono peli Nurmoa vastaan antoi motivaatiota tähän peliin, totesi tehokkaasti ja vähillä virheillä pelannut Nette Tuominen.
–Tänään LiigaPloki oli parempi. Oma pelimme toimi välillä hyvin ja välillä pätki, kuten myös minulla, huomioi LP Vampulan passari Veda Mansikkaviita.
–Jäätiin Plokin jyrän alle. Ensimmäisen erän loppu ja toinen olivat hyvää peliä meiltäkin, mutta se ei riittänyt. Nostimme hyvin Plokin aloitukset ja taistelimme hyvin. Hyökkäyksessä oli kuitenkin ongelmia ja niitä ei saatu muutettua pisteiksi. Toisaalta Ploki pelasi äärimmäisen hyvän pelin, oman kuusikkonsa potentiaalin ylärajoilla, totesi LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen.
–Elli-Noora Hiltunen oli kipeänä poissa riveistä, mutta sen taakse emme voi mennä, sillä tällä joukkueella voitimme Plokin kauden ensimmäisessä pelissä.
–Toisaalta valmistautuminen peliin ei ollut paras mahdollinen, sillä alla oli rikkonainen harjoitusviikko, kun Elli-Nooran lisäksi moni muukin peluri oli kipeä. Toivottavaa on, että pelaajat olisivat seuraavissa peleissä kunnossa, sillä seuraavaksi kohdataan vieraissa Suomen cupin pelissä LP Viesti ja liigapelissä Kuusamo.
LP Vampula Huittinen kohtaa LP Viestin Suomen cupin vieraspelissä 10.11. Liigan seuraava ottelu on vieraspeli Kuusamossa 19.11.  Liigan seuraava kotipeli on la 25.11. klo 17, vastassa on LiigaPloki.
 

Urheilulajit: