LP Vampulan ykkösille tappio ja voitto

11.10.2017 Mauno Kotamäki

 

LP Vampula Huittisen naisten ykkössarjajoukkue pääsi viikonloppuna voiton makuun. Lauantaina tosin tuli 0–3 tappio vahvalle Rantaperkiön Iskulle, mutta sunnuntain vieraspelissä Helsinki Volleyn 2-joukkue joutui luovuttamaan voittopisteet hyvää nousukuntoa osoittaneelle LP Vampulalle 0–3 lukemin.

Kotipelissä Iskua vastaan eräpisteet olivat vieraille 19–25, 28–30 ja 19–25. Kotijoukkueen parhaat hetket osuivat toiseen erään, jota LP Vampula johti parhaimmillaan 21–15, mutta Isku tasoitti ja vei pitkäksi venyneen erän jatkopisteillä.
Muissakin erissä LP Vampula sai aikaan ajoittain hyvää peliä, mutta riittävää tasaisuutta löytyi vierasjoukkuetta vähemmän.
Iskun tehokkain oli Hanna Rahko 12/+8 ja kotijoukkueesta Iina Andrikopoulou 12/+7. Iskusta palkittiin passari Emmi Jalonen ja kotijoukkueesta viime kausien yleispelaajasta liberoksi kotiutunut Siiri Inna.
–Joukkue on vielä nuori, mutta harjoittelee hyvällä asenteella. Lisää pelejä, niin tulostakin tulee, vakuutti valmennustiimiin kuuluva Triin Innanmaa.

Innanmaa ei tainnut arvatakaan, kuinka nopeasti kehitystä voi tapahtua. Sunnuntain vieraspelissä HelVolleyta vastaan joukkue pelasi rohkeasti ja tulostakin syntyi. Kotijoukkue joutui luovuttamaan voittopisteet erin 0–3 vierasjoukkueelle selvin piste-eroin 21–25, 13–25 ja 18–25.
–Avauserässä oltiin jo 12–16 tappiolla, mutta siitä noustiin ja otettiin erä neljän pisteen erolla. Erävoitto vapautti peliä ja seuraavat erät tulivatkin meille varsin helposti, kertoi pelin jälkeen LP Vampulan tuorein valmennustiimin jäsen, forssalainen Juhani Leppänen.
–Joukkueen parhaana palkittiin hyvin hakkurina onnistunut Katariina Kylänpää. Hyvin onnistuivat myös laiturit, Milla Vehmas ja Ella Marila, joka kunnostautui myös aloitussyötöissä. Pelasimme kahdella liberolla, joissa tehtävissä Siiri Inna ja Emilia Kokemäki onnistuivat myös hyvin.
-Uskon, että tämä joukkue menee joulua kohti vain ylöspäin, Leppänen toteaa.

Urheilulajit: