LP Vampulalle ensimmäinen kotivoitto

25.10.2017 Mauno Kotamäki
Joukkueiden parhaina palkittiin LP Vampulan Susanna Sutki ja Nurmon Jymystä Alexandra Vajdova.

LP Vampula Huittisen voitto vierailevasta Nurmon Jymystä heltisi pitkän kaavan mukaisesti 3–2. Kaksijakoisen pelin kahta ensimmäistä erää hallitsi kotijoukkue pistein 25–14 ja 25–20 ja kahta seuraavaa puolestaan syyskauden yllättävän hyvin aloittanut nousijajoukkue Nurmo 18–25 ja 20–25.
Kolmannessa erässä, kuten LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen totesi, ”saatiin hurmos päälle ja tulos oli sen mukainen”. Päätöserän vei kotijoukkue ja sai ottelusta arvokkaat kaksi pistettä
Vierasjoukkueen valmentaja Kari Tuomela kertoi olevansa tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.
–Vampula oli kolme erää selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa.

Aivan avauserän alussa kotijoukkueen peli takelteli sen verran, että Nurmo pääsi 1–6 johtoon, ennen kuin LP Vampula heräsi. Siitä eteenpäin kotijoukkue hallitsi erää loppuun saakka, kuten eräpisteetkin osoittivat. Ahkerimpia pistenikkareita olivat Tilda Oikari, Sarah Blomgren ja Hilkka Hujanen.
Toistakin erään kotijoukkue hallitsi, vaikka Nurmo kävi lähellä tilanteessa 18–17. LP Vampula oli kuitenkin loppuerässä sen verran tarkempi, että erä viiden pisteen erolla kotijoukkueelle.
Kolmas ja neljäs erä menivät selkeästi vieraille, kolmas seitsemän ja neljäs viiden pisteen erolla ja niin ratkaisua haettiin viidennestä erästä.
Päätöserässä kotijoukkue ei antanut vieraille mitään mahdollisuuksia, vaan karkasi heti 5–0 johtoon ja piti johdon koko joukkueen onnistumisilla erän päätökseen, 15–9 saakka.

Tilastoissa vierasjoukkue oli parempi ässäsyötöissä (14–19) ja torjunnoissa (2–4), mutta kotijoukkue nosti aloitukset 43 prosentin varmuudella vieraiden 34 prosenttia vastaan, teki hyökkäyksillä 58 pistettä Nurmon saadessa 48 ja vastustajan virheistä kotijoukkue kokosi 29 pistettä Nurmon saatua 22.
Pelaajakohtaisissa tilastoissa Nurmon tehokkaimpia olivat Julie Helle Mikaelsson 17/+8 ja Alexandra Vajdova 17/+4 sekä LP Vampulasta Sarah Blomgren 17/+9,  14/+12, Hilkka Hujanen 14/+6, Katja Metsäkoivu 11/+4 ja Tilda Oikari 11/-2.
Kotijoukkueen parhaana palkittu passari, laitojen lisäksi runsaasti myös keskipelaajia tuloksellisesti työllistänyt Susanna Sutki kertoi voiton tuntuvat tosi hyvältä.
–Kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin, mutta parissa seuraavassa Nurmo heräsi ja me lamaannuimme. Viimeinen erä oli meillä taas hyvä. Meillä on hyvä kotiyleisö, ja se auttaa tosi paljon.
Molempien joukkueiden valmentajat olivat tyytyväisiä lopputulokseen, jopa niukan tappion kärsinyt vierasjoukkuekin.
–Vampula ansaitsi voiton ja kaksi pistettä ja minä olen tyytyväinen saamaamme pisteeseen. Viimeistään nyt voidaan sanoa, että kuulumme liigaan, vaikka sitä alkuun epäiltiin, totesi Nurmon Jymyn valmentaja Kari Tuomela ja kiitteli hyvää yleisöä ja tunnelmaa salissa.
LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen oli voittoon tyytyväinen, mutta ei siihen, että selkeän kahden voittoerän jälkeen pelin hallinta parin erän ajaksi menetettiin.
–Pitkän tauon aikana tullut hyvä olo kesti kauan kammeta pois. Viides erä oli henkisen kyvyn osoitus, saatiin hurmos päälle. Vaihtojen kautta ja varsinkin Ellinooran Hiltusen tulo kentälle vaikutti. Molempien keskipelaajien (Roosa Nieminen ja Katja Metsäkoivu) peliin olen erittäin tyytyväinen.
LP Vampula Huittisen seuraava kotipeli on lauantaina 28.10. kello 17. Vastustajaksi saapuu rovaniemeläinen Woman Volley.

 

Urheilulajit: