LP Vampula Huittinen näytti osaamistaan avauserässä

11.10.2017 Mauno Kotamäki
Joukkueiden parhaana palkittiin liberot, kotijoukkueen Julia Porsanger ja Viestin HIllaelina Hämäläinen.

LP Vampula Huittinen antoi avauserässä Viestille hyvän vastuksen. Erän alun hapuilu päästi Viestin 2–7 johtoon ja vaikka kotijoukkue saalistikin erän loppuun mennessä pisteitä saman verran kuin Viesti, Viesti vei erän 20–25.

Avauserässä kotijoukkueen onnistujia olivat Tilda Oikari, Hilkka Hujanen ja Sarah Blomgren ja Viestin muun muassa Kertu Laak ja Noora Kosonen.
Toinen ja kolmas erä menivät selkeästi Viestille 17–25 ja 16–25 ja samalla ottelu erin 0–3. Kotijoukkueen hampaaton syöttö helpotti Viestin hyökkäystä ja vaikeutti kotijoukkueen torjuntaa. Kotijoukkue hävisi Viestille ässät 2–11, vastaanotossa vieraat olivat prosentein 38–52 parempia. LP Vampulan hyökkäysten onnistumisprosentti oli 34 Viestin 46 vastaan. Torjuntoja kotijoukkue sai vain kolme Viestin saatua yhdeksän.

Viestin laaja ja tasokas materiaali antoi valmentaja Tomi Lemminkäiselle mahdollisuuden käyttää runsaasti vaihtoja. Ellinoora Hiltusen paluu ja Tilda Oikarin tervehtyminen toivat LP Vampulalle lisää vaihtoehtoja, joilla valmentaja Arttu Keränen haki peliin toimivaa seitsikkoa.
Tehotilastoissa Viestiltä kärjessä olivat Kertu Laak 15/+11, Ronja Heikkiniemi 13/+9 ja Noora Kosonen 12/+10. LP Vampulan pelaajista vastaavasti Hilkka Hujanen 13/+4, Tilda Oikari 7/-1, Sarah Blomgren 6/-1, Ellinoora Hiltunen 5/+3 ja Kristiina Minkkinen 4/+2.
Joukkueiden parhaina palkittiin liberot, Viestistä 52 prosentin tehoilla nostanut Hillaelina Hämäläinen ja kotijoukkueesta 40 prosentin tehoilla onnistunut Julia Porsanger.

–Oli hiukan hermostunut olo ennen peliä, mutta saimme kuitenkin koko hyvän ja tasapainoisen esityksen. Joukkueen runko on pysynyt aika hyvin koossa ja muutamat täsmähankinnat ovat onnistuneet erinomaisesti, Hämäläinen totesi.

–Huonot on fiilikset häviöstä. Viesti pelasi niin paljon paremmin. Neljästä pelaamastamme ottelusta tämä taisi kuitenkin olla Ploki-pelin jälkeen paras. Saatiin enemmän onnistumisia, kuin OrPo-pelissä, Porsanger arvioi.
–Erittäin hyvä esitys meiltä. Vastaanottajiltamme erittäin hyvä suoritus, samoin koko joukkue oli tasaisen hyvä, vaikka vastustaja saikin laitapelaajiemme käsien kautta turhan paljon palloja seinille. Ensimmäinen erä oli myös Vampulalta hyvää peliä, arvioi ottelua LP Viestin Lemminkäinen.
–Ensimmäisessä erässä meillä oli mahdollisuus. Toinen meni puristamiseksi. Viimeisessä erässä saatiin torjunta jo vähän paremmaksi. Oma syöttö oli vieläkin heikko, ruoti kotijoukkueen peliä valmentaja Keränen.

 

LP Vampula Huittisen mestaruusliigajoukkue pelaa seuraavaksi vieraissa Suomen Cupin ottelun lauantaina 14.10. HelVolleyta vastaan pääsystä puolivälieriin ja vieraissa mestaruusliigaa sunnuntaina 15.10 HPK:ta vastaan.
Seuraava mestaruusliigan kotipeli on lauantaina 21.10. kello 17, jolloin vastustajaksi saapuu Nurmon Jymy.

Urheilulajit: