Lentopallon viikonloppu kaksijakoinen

18.10.2017 Mauno Kotamäki
Elli-Noora Hiltunen oli LP Vampulan tehokkain liigapelissä HPKta vastaan. Kuvassa hän iskee palloa Suomen Cupin viime vuoden syksyn HPK-pelissä.

Naisten mestaruusliigajoukkue LP Vampula Huittisen viikonloppu oli kaksijakoinen.
Lauantaina joukkue otti HelVolleysta 3–0-voiton ja puolivälieräpaikan Suomen cupissa. Sunnuntain mestaruusliigan vieraspelissä joukkue oli täysin altavastaaja ja HPK otti täydet kolme sarjapistettä erin 3–0.

Cup-ottelun eräpisteet olivat 25–11, 25–10 ja 25–18. Päätöserääkin vieraat johtivat jo 19–9, mutta Vampulan alkaessa odotella ottelun päättymistä, kotijoukkue pääsi kaunistelemaan tilannetta.
Selkeä tasoero antoi valmentaja Arttu Keräselle tilaisuuden tehdä runsaasti vaihtoja. Parhaana palkittu Sarah Blomgren intoutui kirjauttamaan tilastoihin lukemat 19/+17. Joukkuekavereista seuraavina olivat Tilda Oikari 8/+7, Katja Met-säkoivu 7/+3 ja Elli-Noora Hiltunen 6/+3.
–Pelattiin hyvää lentopalloa, eikä annettu vastustajalle juuri mitään. Kaikki 12 mukana ollutta pelaajaa saivat pelata, joka olikin yksi tavoitteista. Jokainen täytti hyvin paikkansa, Keränen totesi.
Puolivälierävastustaja Suomen Cupissa on LP Viesti. Jatkopaikka heltiää kahdella voitolla. Alustavat ottelupäivät ovat 3. ja 6. joulukuuta, aikataulua saattavat muuttaa Viestin mestarien liigan pelit.

Viime kausien mestaruusliigan vakiomitalisti HPK oli kotisalissaan odotettuakin tiukempi vastustaja. HPK hallitsi peliä alusta loppuun ja vei voiton erin 25–18, 25–18 ja 25–15.
Vain avauserän puoliväliin, tilanteeseen 14-12 saakka LP Vampulan onnistui roikkua kotijoukkueen mukana muun muassa Hiltusen, Metsäkoivun, Oikarin ja Roosa Niemisen onnistumisilla.
Kolmannessa erässä LP Vampula pysyi HPK:n mukana tilanteeseen 6–6 saakka, josta HPK karkasi tehokkaalla pelillään erä- ja otteluvoittoon.
HPK kokosi hyökkäyksillä 41 pistettä ja LP Vampula 28. Ässiä kotijoukkue syötti 12 ja LP Vampula kaksi. Torjuntoja HPK kirjautti kahdeksan ja LP Vampula yhden.
LP Vampulan tehokkaimpia olivat Hiltunen 13/+3, palkittu Metsäkoivu 5/+5 ja Blomgren 5/+1.

–Meillä oli peliin ihan hyvät odotukset. Kahdessa ensimmäisessä erässä teimme mitä pystyimme ja hyökkäyksemmekin oli omalla tasollamme ihan kohtalaista. Emme saaneet kuitenkaan helppoja palloja tapettua. Teimme myös paljon huolimattomuusvirheitä sekä helppojen pallojen menetyksiä, joista HPK rankaisi välittömästi. Osa virheistä saattoi mennä jännityksenkin piikkiin, valmentaja Keränen summasi.
–Kolmannessa erässä saatiin vastaanottoa parannettua, mutta samalla hyökkäys-tehot laskivat. HPK:n tasoista joukkuetta vastaan lähes kaiken pitäisi mennä kohdalleen, ennen kuin tulosta voi tulla.
Tappiosta ei ole kuitenkaan tarkoitus lannistua.
–Sunnuntain kotipeliä Nurmoa vastaan lähdetään voittamaan, valmentaja vakuutti.
Nurmon Jymyä vastaan pelataan kotisalissa la 21.10. klo 17.

 

Urheilulajit: