Hullusta Hölkästä tavoitellaan yhteistä juttua

11.10.2017 Senni Valiola
Punkalaitumelainen Anna-Liisa Häkkinen (vas.) ja huittislainen Lotta-Maria Maine tuulettavat.

 

Huittisten Hulluun Hölkkään osallistui paljon samoja henkilöitä, jotka olivat mukana myös aiemmin järjestetyillä Maisematiemaratoneilla. Hullu Hölkkä ajoitettiin osumaan Hullun Yön yhteyteen.

–Järjestämisessä ei sinänsä ollut mitään uutta. Odotin, että osallistujia olisi voinut olla enemmänkin, mutta täytyy olla tyytyväinen, että juoksijoita tuli ja ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma huomioitiin. Osallistujia saapui myös Huittisten ulkopuolelta. Huittisissa on selvästi tilausta juoksutapahtumalle, ja yritämme saada Hullusta hölkästä perinteen, kilpailun varajohtaja Antti Hirvineva tuumi.

–Tulevaisuudentavoitteena olisi saada paikallisia yrityksiä panostamaan työntekijöidensä liikkumiseen ja työhyvinvointiin. He voisivat esimerkiksi osallistua joukkuesarjaan ja lähteä yhdessä ulkoilemaan. Olisi hienoa, jos tapahtuma olisi Huittisten yhteinen juttu.

Hullussa Hölkässä juostiin kolmessa eri sarjassa: hölkkäsarjassa sekä virallisesti mitatuissa vartti- ja puolimaratonissa, joissa sai juosta omia ennätyksiään.

–Hölkkäsarjassa 6,4 kilometrin matka mentiin matalalla kynnyksellä, ja se sopii ihan sellaisillekin, jotka haluavat vain lähteä ulkoilemaan. Matkaa ei ole pakko juosta, Hirvineva kannusti.

Reitti oli juoksijaystävällinen ja tapahtuma tiivis.

–Tunnelmaa luo se, että ei tarvitse juosta yksin, vaan muita kilpailijoita tulee vastaan mennen tullen.

Päivän ensimmäinen maaliin tulija oli varttimaratonin juossut Hannu Saarijärvi Viimeisistä Pirkkalaisista. Reilun parin minuutin päästä häntä seurasi Kempeleen Maraton Klubin Juha-Matti Lehtinen ja suunnilleen puolitoista minuuttia siitä maaliin kirivät Lauttakylän Lujan Lotta-Maria Maine sekä Anna-Liisa Häkkinen Punkalaitumelta.

–Juoksu sujui ihan hyvin. Vedin koko matkan, mutta Lotta-Maria kiri lopussa. Tiesin, että en olisi millään pärjännyt hänelle loppukirissä, Häkkinen hymyili.

Maine kiitteli Häkkistä ja kertoi, että ei olisi pystynyt niin hyvään aikaan ilman veturia. Hän oli tyytyväinen reittiin ja mietti, että sen suhteen ei ollut isompia odotuksia, sillä kokemuksia tämän tyylisistä juoksuista ei hirveästi ollut pohjalla.

–Lähdin mukaan huvin vuoksi, kun ei ollut muutakaan tekemistä, Maine naurahti.

–Kivaa kun reitillä mentiin edestakaisin tien molemmin puolin, niin tiesi mitä odottaa, vaikka käännökset olivatkin hitaita, Häkkinen pohti tyytyväisenä.

Hän on ollut mukana myös maisematiemaratoneilla.

–Juoksen omaksi ilokseni ja päätin tulla, kun tapahtuma järjestettiin lähellä. Hölkkä on reipasta ja samalla tulee tehtyä hyvä päiväharjoitus.

 

 

Tulokset täällä.

Urheilulajit: