Luja HT voittoon Suomen Cup avauksessa

21.08.2017 T. Susi

Luja HT otti heti alusta ottelun haltuunsa, kun vastassa Suomen cup -avauksessa oli Nokian Pyry. Usein alkukauden ottelut ovat haastavia vähäisen jäälläolon takia, mutta ei nyt.
Vain neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Ari-Pekka Mäkinen viimeisteli ensimmäisen osuman. Sen jälkeen Luja sortui kahteen lähes perättäiseen jäähyyn, mutta tuloksena on alivoimamaali erinomaisen karvauksen saattelemana, maalin teki Esa Väisänen.
Erän lopussa tuli tilaisuus ylivoimaan ja kauniin yhdistelmän päätteeksi Miika Raittinen sai siirtää kiekon lähes tyhjään maaliin. Erätauolle lähdettiin lukemista 3–0.
Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja Nokian maalivahti venyi torjuntoihin pitäen joukkueen vielä mukana. Kun et itse tee, niin kaveri tekee piti paikkaansa tälläkin kertaa. Pyry halkoi avauksella Lujan karvauksen ja kavensi lukemiksi 3–1.
Loppuerä oli sekavaa kiekkoa ja Pyry otti yhden jäähyn, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kotijoukkue tuli kovaa erätauolta ja vain 44 sekunnin pelin jälkeen Kalle Pelli karvasi erinomaisesti ja Raittinen viimeisteli illan toisen osumansa. Pyry ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helposti ja vain kolmen puolustajan mukanaolo alkoi painaa. Lopulta kello pysähtyy aikaan 45.22, kun Pyry kavensi tilanteeksi 4–2.
Ottelun sinetiksi muodostui vieraiden ottama jäähy erän puolivälissä. Hyvin toi-minut ylivoima liikutti kiekkoa mallikkaasti ja tällä kertaa Mats Alitalo siirsi takatolpalta kiekon verkkoon. Loppuerässä Väisänen viimeisteli kauniilla laukauksella yhden osuman. Myös Pyry iski yhden osuman ja lopputulos kirjattiin 6–3.

Valmennus muistutti pelin jälkeen, että kausi on todella alussa ja perusasioita on käyty todella vähän läpi.
–Pyrimme menemään joukkueena pala kerrallaan eteenpäin. Tänään keskityim-me muutamaan tärkeään pointtiin ja niitä joukkue toteutti hyvin. Meidän pakis-tomme kesti neljän puolustajan peluutuksen hyvin. Toivottavasti sairastupa silti tyhjenee ensi perjantaiksi.
Luja HT:n seuraava Suomen cup -peli perjantaina Keravalla, vastassa KJT.

 

 

Urheilulajit: