OrPo ja LiigaPloki LP Vampula Huittista vahvempia

08.03.2017 Mauno Kotamäki
Ellinoora Hiltunen pelasi mainion pelin Orivedellä, tässä hän hyökkää OrPon paritorjuntaa vastaan.

LP Vampula Huittinen kärsii edelleen vaikeuksista voittaa viisieräisiä otteluja. Mestaruusliigapelissä Orivedellä joukkue pelasi neljä tasaista erää ennakkosuosikkia vastaan, mutta viidennessä erässä peli hajosi pahasti ja peli päättyi kauden kuudenteen 2-3 tappioon.

Hyvätasoisen vieraspelin ansiosta yleisö odotti kotivoittoa LiigaPlokista, mutta tuloksena olikin kauden heikoimpiin kuuluva esitys kotijoukkueelta ja tappio tylysti 0-3.
    Orivedellä kotijoukkueella ei ollut varaa hävitä, jos mieli jatkaa taistelua run-kosarjan kolmannesta sijasta Kuusamon kanssa. Voiton se myös otti, tosin vasta pitkällisen taistelun jälkeen eräluvuin 3-2 eräpistein 25-23, 23-25, 27-25, 22-25 ja 15-7.
-Viidennessä erässä teimme sekä omat, että vastustajan pisteet, harmitteli päätös-erää LP Vampulan Eeva Puukka.

Heti avauserässä Orivesi huomasi, että voitto ei tule helpolla, vaikka erän voitti-kin. Vierasjoukkue piti erää tasaisena 13-13 saakka, josta LP Vampulan virheillä ja Malina Terrelin, Eveliina Smolanderin, Janisa Johnsonin ja Maria Tuomisen ratkai-suilla Orivesi pääsi 21-15 johtoon. Ellinoora Hiltusen, Binetou Sow`n ja Annukka Paloniemen onnistumisilla ja kotijoukkueen virheillä LP Vampula vielä lähes tavoitti karkulaisen tilanteissa 22-21 ja 24-23. Erä päättyi LP Vampulan syöttövirheestä OrPon kahden pisteen voittoon.

Toinen erä alkoi LP Vampulan hallinnassa, mutta Orivesi tasoitti tilanteessa 7-7. LP Vampula siirtyi vahvalla hyökkäyspelillä, jossa erityisesti kunnostautuivat Sow ja Puukka, 10-16 ja 15-21 johtoon. OrPo tavoitti vielä 23-24, mutta erä LP Vampulalle Hiltusen takakentän hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä LP Vampula karkasi hyvällä pelillä jo 10-18 johtoon, mutta OrPo tavoitti 22-22. Lukemille 27-25 venyneen erän kaksi viimeistä pistettä ratkaisi nelospaikalta OrPon tehopakkaus Johnson.

Neljäs erä oli kotijoukkueen hallinnassa 8-4:ään saakka, josta alkoi Hiltusen näytös. Ensin kakkospaikan ratkaisulla syöttö Vampulalle ja sitten syöttöputki, sisältäen pari ässääkin, jolla joukkue karkasi 8-14 johtoon. Orivesi pääsi vielä pisteen päähän18-19, josta jatkettiin LP Vampulan johdolla erävoittoon saakka. Eräpisteen ratkaisi lukemille 22-25 Sow nelospaikan hyökkäyksellä.

Viidennen erän OrPo otti pääosin LP Vampulan virheiden ansiosta. Vampulan toisella aikalisällä kotijoukkue johti jo 7-1, jatkaen siitä erävoittoon 15-7 ja otteluvoittoon 3-2.
OrPon pelaajista tehokkaimpia olivat palkittu Johnson 25/+17 ja Malina Terrell 13/+6 sekä LP Vampulasta jälleen huippupisteet korjannut ja palkittu Sow 32/+15. Hienot lukemat myös Hiltuselle 19/+13 ja Puukalle 16/+12.

 

 

Romahdus Plokia vastaan

LP Vampulan pelin kulkiessa mainiosti Orivedellä, oli kotipeli LiigaPokia vastaan sen vastakohta. Tyly 0-3 tappio kirjattiin eräpisteillä 23-25, 12-25 ja 23-25.

Avauserässä molemmat joukkueet pyrkivät rikkomaan vastustajan peliä riskialoituksilla, tuloksena lukuisia syöttövirheitä. Kotijoukkueen hyökkäys oli pääosin Binetou Sow`n varassa, Plokista pistepalloja päättivät 198 senttinen Tamara Kmezic tukenaan Elizabeth Field, Alexandra Reid ja Vilma Ruuska. Vampula oli mukana vielä tilanteessa 23-23, mutta Plokin vei eräpalloon kolmospaikan hyökkäyksellä Kmezic ja erän päätti kotijoukkueen kosketusvirhe.

Toisessä erässä kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa omaa peliään kulkemaan vastustajan purjehtiessa nopeaan tahtiin 12-25 voittoon.

Kolmatta erää sävyttivät molempien joukkueiden lukuisat virheet. Pisteissä peli eteni kuitenkin tasaisena 23-23 saakka, josta Field vei Plokin eräpalloon nelospaikan ratkaisulla ja erän päätti hyökkäyksellään Reid ja samalla ottelun Plokille 0-3.
Ploki oli tarkempi syötöissä yhdeksällä ässällä, kotijoukkueelle kirjattiin vain yksi. Vastaanoton Ploki voitti 32 prosentin tehoilla kotijoukkueen 25 vastaan, Ploki hyökkäsi 41 prosentin tehoilla LP Vampulan 30 vastaan ja torjuntoja Ploki otti kuusi kotijoukkueen torjuntasarakkeen näyttäessä puhdasta nollaa.

Plokin pelaajista tehokkaimpia olivat Kmezic 13/+5 ja Field 10/+9. LP Vampulasta Sow`lle kirjattiin 13/+6 ja Puukalle 6/+3 muiden pelaajien jäädessä miinukselle. Joukkueiden parhaina palkittiin vieraista passari Eveliina Koljonen ja kotijoukku-eesta Puukka.
-Aikamoista kuraa pelimme oli. Vastaanotossa hävittiin varmaankin 1000-0, tor-junnoissa hävittiin 6-0. Kun syöttö ei toimi, ei toimi myöskään torjunta ja vastaavasti jos oma syöttö toimii, helpottaa se omaa torjuntaa, selvitti pelin lainalaisuuksia Eeva Puukka.
-Ensi viikonloppuna pyritään ainakin parantamaan peliä tästä, Puukka lupasi.
-Oletin, että Vampula tulisi kovempaa vastaan, kummasteli Plokin valmentaja Jukka Koskinen.
-Tämä kuuluu meidän kauden huonoimpien pelien pohjalle, jonnekin Kuortane-vieraspelin tasolle, totesi kotijoukkueen valmentaja Arttu Keränen.
-Ellinoora loukkasi hiukan jalkaansa Orivedellä eikä ollut tasollaan. Bintu pelasi tasollaan kuten Eevakin. Tavoite on ollut, että pelissä mennään eteenpäin ja kaksi edellistä olivatkin hyviä, mutta tämä ei. Huonoimmat pelit ovat kuitenkin toimineet herättäjinä seuraaviin peleihin, Keränen totesi, lupaillen siten rivien välistä parempaa tulevalta viikonlopulta.
LP Vampula pelaa kaksi viimeistä runkosarjan peliä kotona. La 11.3. klo 15 saapuu vastustajaksi Kuusamon Pölkky ja su 12.3 klo 17 Pieksämäki Volley.

Urheilulajit: