Luja HT murskavoittoon ensimmäisessä finaalissa

09.03.2017 Bobby

Jääkiekon kakkosdivarin finaalit alkoivat keskiviikko-iltana Huittisten jäähallissa. Luja HT isännöi ottelussa Harjavallan KuKi:a. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta tuomarit alkoivat ottaa roolia jo reilun kahden minuutin jälkeen, kun Lujalle tuomittiin kevyesti jäähy. KuKi ei kuitenkaan saanut ylivoimalla avausosumaa aikaiseksi. Luja sen sijaan käytti ensimmäisen maalipaikan hyväkseen heti rangaistuksen päätyttyä. Veli-Pekka Reiman nousi kulmasta kaarelle ja niittasi kiekon takayläkulmaan. Maalin jälkeisessä vaihdossa Lujalle tuomittiin jälleen rangaistus hieman heppoisin perustein.
Sama kaava toistui, kun KuKin ylivoima oli tehoton. Erän puolessa välissä molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja ja Lujalla yksi ylivoima, joka ei tuottanut tulosta. Viidentoista peliminuutin jälkeen Kalle Pelli ja Miika Raittinen karvasivat hyvin KuKi:n päädyssä. Kiekon sai Raittinen, joka kampesi itsensä maalipaikalle ja vei Lujan 2-0 johtoon. Maalin jälkeen oli KuKin vuoro saada kevyt jäähy ja sen perään KuKi otti vielä toisen jäähyn. Kahden pelaajan ylivoimalla Luja meni jo 3-0 johtoon. Mats Alitalo tarjoili maalin eteen Lauri Metsämäelle, joka ohjasi kiekon verkkoon.

Toisessa erän alussa KuKi:n takaa-ajo koki todellisen takaiskun. Kalle Mahlamäki nosti kiekkoa oman maalin takaa, kun KuKi:nJasse Kulmala taklasi Mahlamäkeä polvella ja sai suihkukomennuksen. Mahlamäki talutettiin ulos kaukalosta ja on todennäköisesti sivussa lauantain ottelusta. Luja sai viisi minuuttia aikaa ylivoimalla lyödä lopullinen niitti ottelulle ja niin kävikin. Ylivoima ei oikein ottanut lähteäkseen, niin Antti Nurminen päätti tehdä oman ratkaisun. Nurminen kuljetti kiekon omasta päädystä maalille asti ja iski lukemat 4-0:n ajassa 24.36. Ylivoimaa jäi vielä reilut kolme minuuttia. 
Seuraavassa vaihdossa Turkka Hirvineva toi kiekon alueelle ja löysi upealla syötöllä alueelle nousseen Esa Väisäsen joka siirsi Lujan jo viiden maalin johtoon. Ajassa 28.00 Luja iski jälleen, kun Hirvineva löysi tällä kertaa Ari-Pekka Mäkisen maalin edestä. Mäkinen nosti kiekon kuudennen kerran ohi KuKin Juhani Oksmanin, joka sai tarpeekseen. KuKin maalin vaihdettiin Jere-Petri Kulmala. Luja jatkoi maalitehtailuaan ja seuraavasta maalista vastasi Hirvineva, joka sai vapauttavan syötön Väisäseltä. Erän lopussa Luja iski vielä kahdesti. Ensin Pelli alivoimalla ja erän lopussa Kasperi Lähteenmäki teki erän päätöslukemiksi 9-0.

Kolmas erä oli oletettavasti hieman pelailua, mutta Lujan Arttu Puputti teki erän alussa hienolla nousulla Lujan kymmenennen. Tämän jälkeen KuKi:lla oli mahdollisuus kaunistella lukemia ja hieroa ylivoimaa kuntoon lauantaita, kun Mäkinen sai korkeasta mailasta suihkukomennuksen. Viiden minuutin ylivoima ja sen aikana ollut kahden minuutin kahden miehen ylivoima ei tuonut tulosta. Parhaatkin maalipaikat torjui hyvin Lujan maalissa pelannut Janne Rantaniitty. Loppulukemat 11-0 iski ottelun lopussa Raittinen ylivoimalla.

Ottelun jälkeen Lujan valmentaja Joni Immonen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. –Ottelu oli melko rikkonainen runsaista jäähyistä johtuen. Käytimme kuitenkin maalipaikat tehokkaasti, mikä ratkaisi ottelun, kertoi Immonen ottelun jälkeen. Finaalisarja jatkuu lauantaina Harjavallassa ja KuKi on pakkovoiton edessä, jos se mielii viedä sarjan kolmanteen otteluun. Sarja päättyy Lujan mestaruuteen, jos Luja voittaa lauantaina. Otteluvoittojen ollessa tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu sunnuntaina Huittisissa.
 

Urheilulajit: