Tavoite mestaruusliigan kuudenteen sijaan elää vielä

15.02.2017 Mauno Kotamäki
Vampulan joukkue ja fanit voittoisan pelin jälkeen yhteiskuvassa.

LP Vampula Huittinen nollasi nopeasti Kuortaneelle kärsityn 3-–1-tappion ja otti sunnuntaina Pieksämäellä 1–3 (25–14, 17–25, 22-25 ja 19–25) voiton Volleysta.
–Voitto hyvällä pelillä oli tärkeä. Runkosarjan kuudes sija on meille vielä mahdollinen, jos jatkossa pelataan kuten nyt, totesi LP Vampula Huittisen päävalmentaja Arttu Keränen.

Kotijoukkue oli paremmin latautunut avauserään. Tilanteessa 4–4 Volleyn vaikeat syötöt, joissa viisi ässää, alkoivat murtaa vieraiden vastaanottoa. Syötöillä ja vahvalla hyökkäyksellä, joissa kunnostautuivat erityisesti Olga Uglenko ja Julia Tokarenko, Pieksämäki marssi murskaavaan erävoittoon 11 pisteen erolla.
Toisessa erässä Annukka Paloniemen syöttövuorolla, joista kaksi ässää, vieraat pääsivät 0–5-karkumatkalle. LP Vampula nosti aloitukset avauserää paremmin, ja passari Taylor Bruns pystyi tarkemmin ruokkimaan hyökkääjiä. Erityisen tehokkaasti palloja vastustajan kenttään mätti Binetou Sow. Keskihyökkäyksellä tuhoa teki Eeva Puukka.
Tunnelmaa pelissä riitti. LP Vampulan faniryhmän paukutellessa ämpäreitä myös kotijoukkueen kannustajat antoivat parastaan.
Kolmas erä oli tiukkaa taistelua 22–22-tilanteeseen saakka. Molemmat joukkueet pelasivat vahvaa hyökkäyspeliä. Erän ratkaisi LP Vampulan lähes virheetön nosto- ja syöttöpeli. Yksi ratkaisevista pisteistä oli Sow'n mahtava pommi, joka vastustajan käsistä ponkaisi flipperöimään kattorakenteissa. Erä lopulta LP Vampulalle kolmen pisteen erolla.
Neljännessä erässä kotijoukkueen hyökkäysvoima hiukan hiipui, vain Tokarenko säilytti tasonsa. Pieksämäki ei saanut Sow'lle torjuntaa aikaiseksi ja häntä säestivät hyvin Puukka ja Hiltunen.
Kotijoukkueen tehotilastossa kärjessä olivat parhaana palkittu Tokarenko 21/+15 ja Uglenko 16/+8 sekä LP Vampulasta Sow 25/+21, Puukka 12/+7 ja Paloniemi 10/+4.

–Tärkeintä oli voitto. Eka erä oli samaa kuraa kuin eilenkin, mutta vastaanoton paranemisen myötä siitä noustiin, totesi vierasjoukkueen energisimpänä pelaajana palkittu Puukka.
–Vaihdoilla parannettiin peliämme ja saatiin syöttöön painetta. Vastaanotto oli tänään hyvä. Liberomme Julia Porsanger paransi eilisestä. Puolustusta pitää vielä kehittää. Tänään oli Bintu Sow'lla uskomaton hyökkäys. Hyvä, että on aina joku, joka nostaa joukkuetta.
 

 

 

Kuortaneella "tytöt" yllättivät

Kuortaneen valmennuskeskuksen nuori joukkue yllätti hyvällä pelillä ja otti LP Vampula Huittisesta 3–1-voiton (25–22, 23–25, 25–16 ja 25-21).

Roosa Heikkiniemen syöttöjen ässäputki sekä aloitusten nostovaikeudet poikivat virheitä LP Vampulan hyökkääjille ja helpottivat kotijoukkueen torjuntaa. Vaikka vieraat vielä nousivatkin taistelemaan erävoitosta, vei Kuortane erän.
Toinen erä oli tasaista vääntöä johdon vaihdellessa 1–2 pisteen eroilla puolelta toiselle. LP Vampulan nostovaikeudet hiukan helpottuivat ja hyökkäyksissä onnistuivat Elli-Noora Hiltunen ja keskipelaaja Eeva Puukka.
Kolmas  erä oli kotijoukkueen, ja erityisesti Suvi Kokkosen näytöstä. Nostovaikeuksien vuoksi vieraiden onnistuneet hyökkäykset olivat vähissä.
LP Vampula oli pelissä mukana neljännessä erässä vielä Kuortaneen johtaessa 21-20, mutta kotijoukkue pelasi lopun varmemmin. Erän päätti ässäsyötöllä passari Veda Mansikkaviita.
Kotijoukkueen tilastoissa kunnostautuivat Kokkonen 20/+11, Hujanen 15/+5 ja Heikkiniemi 15/+8 ja LP Vampulasta Binetou Sow 18/+3, Hiltunen 15/+2 ja hyvin keskipelaajan tonttinsa vaikeassa pelissä hoitanut Puukka 12/+10.

–Ei löytynyt sitä omaa virtausta ja rentoutta, mitä on löytynyt kärkijoukkueita vastaan. Suurin yksittäinen syy oli vastaanottomme pettäminen, valmentaja Arttu Keränen totesi.

Urheilulajit: