Kaupunki muisti vähintään SM-tasolla menestyneitä urheilijoita

15.02.2017 Senni Valiola
Yleisurheilu- ja hiihtomenestykset toivat palkintolautasen Henrik (vas.), Elmeri ja Verneri Lehtiselle.

Huittisten kaupunki palkitsi vähintään SM-tasolla viime vuonna menestyneet huittislaisurheilijat. Hienoja kisatuloksia saavuttivat muun muassa alle 16-vuotiaat lujalaiset Elmeri, Verneri ja Henrik Lehtinen.

Elmeri saavutti seitsemän voittoa ja neljä kakkossijaa hiihdon kansallisissa kilpailuissa. Menestystä tuli myös keihäänheitossa, kuulantyönnössä ja juoksussa.
–Hiihtokausi on nyt täydessä vauhdissa. Suurin tavoitteeni tällä kaudella on päästä maaliin Hopeasommassa. Se on ikäisteni SM-kilpailu, johon osallistun ensimmäistä kertaa.
Hän treenaa päivittäin.
–Käyn lenkillä, harrastan yleisurheilua ja hiihdän. Kesällä harjoitellaan sauvarin-teillä tulevaa hiihtokautta varten.
Elmerin pikkuveli Verneri palkittiin myös hiihtomenestyksestä. Hän treenaa sa-malla tavalla kuin isoveljensä, mutta ikänsä vuoksi hieman kevyemmin.
–Tavoitteenani tälle hiihtokaudelle oli piirinmestaruus sen saavutin. Seuraavaksi pyrin hyvään sijoitukseen Satakunnan alueella järjestettävässä Junnucupissa. Viime vuonna sijoituin kolmanneksi, joten tänä vuonna tavoittelen toista sijaa tai voittoa, Verneri kertoi.
Myös Henrik on saavuttanut useita kansallisia sijoituksia hiihdossa. Lisäksi hän on napannut kuulantyönnössä ja keihäänheitossa useita voittoja ja sijoituksia. Henrik on pärjännyt myös kiekonheitossa sekä pituus- ja korkeushypyssä.
–Seuraavana tavoitteenani on keihäänheitossa heittää lähelle 60 metriä. Käyn kolme kertaa viikossa futistreeneissä, kaksi kertaa viikossa Tampereella heittämässä keihästä ja viikoittain kuntosalilla.

Ratsastusseura Varsan esteratsastusjoukkueen kaupunki palkitsi SM-pronssista. Joukkueeseen kuuluivat Minna Lehtonen ja Cooper, Marjut Tuliniemi ja Urano, Ilona Mäkipere ja Chiva sekä Sandra Lähde ja Fanita.
–Olen hieman taikauskoinen, joten en tiedä uskallanko sanoa ääneen tulevan kauden tavoitteita. Ratsastuksessa on eri lähtökohdat muihin lajeihin verrattuna, koska urheiluvälineenä on elävä olento. Sen lisäksi, että täytyy pysyä itse ehjänä, myös hevosten on pysyttävä terveenä, Tuliniemi kertoi.
Hän täydensi kuitenkin, että tavoitteena ovat Tapiola GP sekä nuorten SM- ja PM-kilpailut.
Lähteen tavoitteena on päästä osallistumaan 7-vuotiaille hevosille tarkoitettuihin luokkiin ja nuorten hevosten GP-sarjaan. Molemmat aikovat myös tulevalla kaudella osallistua joukkue-SM-kilpailuun. Suurimmaksi ja tärkeimmäksi tavoitteeksi he kuitenkin asettavat sen, että pitävät hevoset kilpailukunnossa.
Tuliniemi ja Lähde treenaavat ahkerasti kotivalmentaja Maija Yli-Huhtalan kanssa. Satunnaisesti he käyvät myös vierailevilla valmentajilla. He kertoivat, että hevosten hoitaminen vie paljon aikaa. Jos vapaa-aikaa jää Tuliniemi käy kuntosalilla. Lähde käy "hevostelun" lisäksi ryhmäliikuntatunneilla sekä tekee erilaisia lihashuoltoharjoituksia.

Lehtisten lisäksi muita 10–16-vuotiaita palkittuja ovat Aino Eno, Olivia Kärki, Maria Laineenoja, Erkka Maine, Lotta-Maria Maine, Trin Lipiäinen, Emmi Pohjolainen ja Veera Pirkola.

Yli 17-vuotiaista huittislaisurheilijoista palkittiin Varsan joukkueen lisäksi Amanda Kotaja, Virpi Laine, Päivi Mäkelä, Katja Kojo, Hermanni Hakasuo, Jouko Mahlamäki, Heikki Salo, Timo Hokkanen, Matias Kulmala, Markus Lehtinen, Mika Lehtinen, Markus Suomela, Leevi Kuusisto, Keijo Järvenpää sekä Huittisten kalakerhon alle 19-vuotiaiden joukkueen Sami Lehtonen, Oskari Kuusisto ja Johanna Korpela.

 

 

Urheilulajit: