HPK kotonaan 3-0-voittoon LP Vampula Huittisesta

08.02.2017 Mauno Kotamäki
LP Vampulan Binetou Sow ja HPK:n Allison Mayfield palkittiin joukkueidensa parhaina Hämeenlinnassa, kuten myös kuvan lokakuisessa Suomen Cupin pelissä Huittisissa.

LP Vampula Huittinen asetti asioita tärkeysjärjestykseen lähtemällä siitä, että voitot viikonlopun vieraskiertueen peleistä Kuortanetta ja Pieksämäkeä vastaan ovat ykkösasioita, joihin tulee panostaa parhaalla mahdollisella tavalla, kuten säästämällä teholaiturinsa Ellinoora Hiltusen vihoitellutta polvea vieraspelissä HPK:ta vastaan.
Niinpä Hiltunen seurasi sivusta kun HPK korjasi 3-0 voiton eräpistein 25-20, 25-13 ja 26-24 ja on toivon mukaan jälleen hyvässä lyönnissä avittamassa joukkueelle kahta pudotuspeliasetelmaa ajateltuna tärkeää voittoa viikonloppuna.-Voitot viikonlopun peleistä säilyttäisivät meillä edelleen hyvän mahdollisuuden kamppailla runkosarjassa sijoista 5-6, korostaa pelien merkitystä valmentaja Arttu Keränen.

Mikään läpihuutojuttu LP Vampulan voittaminen ei HPK:lle ollut. Avauserää pe-lattiin tasaisesti 13-13 saakka ja LP Vampula sinnitteli kolmen pisteen päässä 19-16 saakka, josta HPK hyvän nostopelinsä ja vahvan hyökkäyksensä avulla jatkoi 25-20 erävoittoon saakka. Toisessa erässä LP Vampula törmäsi kotijoukkueen torjuntaan ja Bryn Kehoe Eaton kunnostautui passipelinsä lisäksi torjumalla kahdesti ja päät-tämällä erän hyökkäyspisteeseen ja ässäsyöttöön. Erä 12 pisteen erolla kotijoukku-eelle.
Pitkältä erätauolta kentälle saapui uudestisyntynyt LP Vampula. Vaikka kotijoukkue hivuttautui tasaisen alun jälkeen 9-5 johtoon, ei LP Vampula lannistunut, vaan aloitti takaa-ajon, jossa Binetou Sow`n, Annukka Paloniemen ja Eeva Puukan onnistumisilla ja parilla HPK:n virheellä, punnersi 11-12 johtoon.
Tästä erä jatkui tasaisena 21-21 saakka. Sow`n ratkaisuilla LP Vampula siirtyi 21-23 johtoon, jonka HPK tasoitti Allison Mayfieldin hyökkäyksellä ja Roosa Niemisen ässäsyötöllä. Sow`n hyökkäyksellä LP Vampula pääsi vielä eräpalloon 23-24 saakka, mutta Mayfieldin kolmella pisteratkaisulla erä kotijoukkueelle 24-26 ja ottelu 3-0.
HPK:n kauden kotipelien tappiottomien liigapelien ja liigaerien taika jatkui, vaikka erämenetys Vampulalle olikin todella lähellä.

Pelaajista tehotilaston kärjessä HPK:sta olivat Piia Korhonen 14/+11, parhaana pal-kittu Mayfield 14/+10 ja Salla Karhu 12/+9. Kehoellekin kirjattiin passarille hienot lukemat 8/+7. LP Vampulan pelaajista joukkuetta kantaneelle ja parhaana palkitulle Sow`lle tilastoitiin 15/+7, Puukalle 9/+7 ja Venla Raitalalle 7/+1.

-Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä peliä, joilla olisi taidettu pelata voitollisesti monia liigajoukkueita vastaan. Mielestäni kun huomioi, että meiltä oli kaksi laitapelaajaa poissa pelistä, esitimme sarjakärkeä vastaan yllättävänkin hyvää peliä. Nelospaikalta oli hyvää tekemistä isoa torjuntaa vastaan ja vastaanottommekin toimi ihan hyvin. Eniten  torjunnassa ja puolustuspelissä jäimme kotijoukkueesta, Arttu Keränen huomioi.

LP Vampula Huittinen kohtaa viikonloppuna mestaruusliigassa vieraissa pe 10.2. Kuortaneen ja la 11.2. Pieksämäen. Seuraava liigan kotipeli on ke 15.2. klo 18.30, jolloin vastustajaksi saapuu LP Viesti.
 

Urheilulajit: