Hienon Viesti-taistelupelin jälkeen harmillinen vierastappio Kangasalalle

22.02.2017 Mauno Kotamäki
Viesti-pelissä parhaina palkittiin LP Vampulan Taylor Bruns (vas.) ja Viestin Pauliina Vilponen.

LP Vampula Huittisen mestaruusliigajoukkueen pelien taso vaihtelee edelleen har-millisen paljon.
Kotiyleisöön menevän taistelupelin niukka 2–3-tappio Salon Viestille lupasi pal-jon erittäin tärkeästä vieraspelistä Kangasalaa vastaan. Joukkueen peli kuitenkin sakkasi pahasti ja LP Kangasala otti 3–0-voiton ottelussa, jonka voitolla LP Vampu-lan piti aloittaa nousu tavoitteeseensa kuuden parhaan joukkoon.
–Kangasala oli selvästi nälkäisempi pelaamaan ja ansaitsi voittonsa, tiivisti LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen.

Viesti-ottelun avauserässä kotijoukkue ei päässyt vieraan kyytiin. Viesti johti erää alusta päätökseen 20–25 saakka.

Toisessa erässä kotijoukkue sai taisteluhengen päälle johti jo teknisellä aikalisäl-lä 14–9 ja jatkoi erinomaista peliä erän loppuun 25–17 saakka. Kotijoukkue nosti hyvin pallot Taylor Brunsille, jonka passeista palloja päättivät Elli-Noora Hiltunen, Binetou Sow, Annukka Paloniemi ja Eeva Puukka.

Kolmannessa erässä osat vaihtuivat. Viesti painosti aloituksilla, nosti LP Vampu-lan syötöt kohtuullisesti passari Viktoriia Tuchasvilille. Hyökkäyksissä  kunnos-tautuivat Pauliina Vilponen, Noora Kosonen ja Vera Klimovich.

Neljäs erä huipentui jatkopisteillä. 25–26-tilanteessa Puukka tasoitti erän keski-hyökkäyksellä. Sow vei kotijoukkueen eräpalloon ja eräpallon päätti lukemille 28–26 ässäsyötöllä Hiltunen.
Kotijoukkue taisteli hyvin vielä viidennessäkin erässä, mutta Viesti oli tärkeissä viimeisissä palloissa varmempi, erä vieraille 12–15.

Tilastoissa Viestistä kärjessä olivat joukkueen palkittu Vilponen 24/+18 ja Klimo-vich 17/+15 sekä LP Vampulasta Hiltunen 23/+4, Sow 21/+9, Paloniemi 10/+5 ja Puukka 9/+7.
Puukka ei luonnollisesti ollut tyytyväinen tappioon.
–Taisteltiin kuitenkin hyvin.
–Hyvä taistelumme ei riittänyt, totesi palkittu passari Bruns.
–Yksittäiset pienet asiat ratkaisivat ottelun. Hienoa, että kammettiin jatkopisteillä viidenteen erään. Olen pettynyt vain lopputulokseen. Elli Hiltunen löysi hyvän vireen ja Bintu Sow säesti ja hyvä, että kaikki hyökkääjät olivat plussalla, sanoi Arttu Keränen.
LP Vampulalla on vielä kuusi peliä jäljellä, niistä neljä kotona.
–Meidän täytyy löytää tasaisuutta peliin, pitää pelata voitosta omalla tasolla. Puolittainen peli ei riitä, joten tasoitusta ei tule antaa, Keränen herätteli.
LP Vampula Huittisen seuraava kotipeli to 23.2.klo 18.30, vastassa Kuortane. La 25.2. LP Vampula kohtaa Rovaniemellä WoVo:n.

 

 

Ei sataprosenttista fokusta

LP Kangasalan kotipeli LP Vampulaa vastaan pelattiin Pyynikin palloiluhallissa Tampereella.  Koti-joukkue oli kotiutunut halliin hyvin ja otti tylyn 3–0 voiton.
Avauserässä LP Vampula Huittisen johto tasoittui nopsasti, ja sen jälkeen Kangasala hallitsi erää loppuun 25–20 asti.
Toinen erä kulki kotijoukkueen komennossa alusta 25–20-päätökseen saakka.
Kolmaskin erä lähti liikkeelle Kangasalan hallinnassa 17–13 saakka. LP Vampula tasoitti tilan-teeksi 17–17 Katja Metsäkoivun ja Venla Raitalan onnistumisilla sekä kotijoukkueen virheellä. Erä jatkui tasaisena loppuun saakka, mutta päättyi vieraiden hyökkäysvirheeseen lukemilla 25–23.
LP Kangasalan tehonaisia olivat Dayana Segovia 14/+5 ja palkittu Yevgenya Nyukhalova 13/+7. Vieraista plussalle pääsivät vain palkittu Eeva Puukka 8/+6, Taylor Bruns 4/+4, Metsä-koivu 4/+3 ja Raitala 4/+2.
–Valmistautumisemme epäonnistui. Ei ollut fokus niin sataprosenttisesti pelissä kuin pitäisi. Ei saatu omalla syötöllä Kangasalan vastaanottoa rikki, totesi valmentaja Arttu Keränen.
–Hyvääkin pelaamisessamme oli. Julia Porsangerilta hyvä nosto- ja liberopeli ja Puukka pelasi hyvin. Passipelimme toimi normaalisti ja Raitala tuli hyvin kolmanteen erään, mutta muutoin laita-pelissä tuli tarpeettoman paljon virheitä, Keränen analysoi.

Urheilulajit: