Luja HT takaisin voittojen tielle

27.01.2017 Bobby
Topi Viljanen palkittiin ottelussa Luja HT:n parhaana. (Kuva: Ari Ståhlman)

Luja HT kohtasi kotihallissaan keskiviikkoiltana ParSportin Paraisilta. Viime otteluissa voittoja napsinut sarjanousija oli tullut mittaamaan tämänhetkisen tasonsa sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Ottelusta saattoi odottaa tasaista, koska kotijoukkueen peli oli tökkinyt edellisissä otteluissa. Ottelun alku mentiin hienoisessa Lujan komennossa. Maalipaikkoja syntyi, mutta tehottomuus oli silmiinpistävää.
Vieraat saivat myös omat paikkansa vastahyökkäyksistä tai Lujan virheistä, mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Joonas Suomela piti maalin puhtaana. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vasta ajassa 18.22 kun Lujan ykkösylivoima toi kiekkoa alueelle. Miika Raittinen toi kiekon sisään ja antoi Veli-Pekka Reimanille keskelle, joka teki lenkin laitaan. Reiman tarjoili takaa tulleelle Antti Nurmiselle, joka rikkoi kuparisen.

Toiseen erään lähdettiin Lujan 1-0 johdossa. Luja aloitti terävästi, kun ParSportin puolustus vasta heräili tauosta. Kiekko pelattiin Raittiselle alueelle, joka kiersi maalin ja tarjoili maalin edessä vapaana seisoneelle Kalle Pellille. Pelli ei erehtynyt vaan iski lukemat 2-0 taululle vaikka erää oli ehtinyt kulua vain 11 sekuntia. Nopea aloitus ei kuitenkaan siivittänyt kotijoukkuetta lentoon vaan aika ajoin omalla alueella oli todella vaikeita hetkiä. Lujan onneksi Suomela jatkoi hyviä otteitaan ja takaiskuilta vältyttiin.
Luja siirtyi ajassa 28.13 jo 3-0 johtoon, kun Lujan alivoimanelikko sai painetta vieraiden päätyyn. Kiekko ajautui viivaan Topi Viljaselle, joka laukoi kiekon kohti maalia. Maalin edestä luistellut Reiman teki hyvän maskin ja kiekko upposi verkkoon. Lujan ailahteleva peli jatkui ja lopulta kostautui, kun ParSportin Mika Tasala pääsi läpiajoon ja kavensi tilanteeksi 3-1 ajassa 33.12. Loppuerässä ei nähty enää maaleja.

Kolmanteen erään Lujan valmennus tiivisti kokoonpanon kolmeen kenttään ja se näkyi heti Lujan otteissa. Vauhtia tuli lisää ja vieraat olivat helisemässä. Lujan maalinteon erässä aloitti Raittinen, joka ohjasi Mats Alitalon laukauksen verkkoon ajassa 43.18. Jatkoa seurasi reilu minuutti myöhemmin, kun Turkka Hirvineva sai kiekon maalin eteen. Hirvinevan lavasta lähtenyt kantakarkuri lipui ParSportin maalivahdin längistä verkkoon. Vain minuuttia myöhemmin asialla oli kaksikko Ari-Pekka Mäkinen ja Kalle Mahlamäki. Mäkinen tarjoili ja Mahlamäki vei Lujan 6-1 johtoon.
Kahdeksan minuuttia erää oli kulunut kun Lujan kakkoskenttä pyöri pitkään ParSportin päädyssä. Lopulta kulmassa kiekkoa pitänyt Hirvineva löysi pitkällä syötöllä keskeltä Niklas Kulmasen, joka sivalsi kiekon verkkoon. Mahlamäki teki vielä erän lopulla Lujalle kahdeksannen ja ParSport kaunisteli loppulukemiksi 8-2.

Lujan valmentaja Ari-Pekka Mäkelä oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon, mutta antoi myös kritiikkiä itselleen ja joukkueelleen. –Hyvä, että pääsimme takaisin voittokantaan ja saimme kolme pistettä. Pelaaminen neljällä kentällä pitää saada kuitenkin toimimaan paremmin, pohti Mäkelä.

Luja kohtaa seuraavaksi EjL:n Eurajoella 1.2. ja Rocketsin kotonaan 4.2.
 

Urheilulajit: