LP Vampula Huittinen kärsi ykkössarjassa tappiot Salon Viestille ja Oriveden Ponnistukselle

14.12.2016 Mauno Kotamäki

LP Vampula Huittisella oli ykkössarjassa tappiollinen viikonloppu. Kotipelissä pisteet vei lohkokärki Salon Viesti 1–3 ja Orivedellä OrPo oli vahvempi 3–0.
Naisten ykkössarjan kakkoslohkoa johtava Salon Viesti oli odotetun vahva vierailija. LP Vampula tosin aiheutti Viestille lokakuussa Salossa sen toistaiseksi ainoan tappion viisieräiseksi venyneessä ottelussa.

Tälläkin kerralla peli alkoi kotijoukkueen avauserän voitolla, mutta Viesti vei loput erät ja voitti ottelun eräpistein 25–22, 20–25, 24–26 ja 20–25.
Kotijoukkueesta palkittiin parhaana Venla Raitala.

Oriveden LP Vampula kaatoi lokakuussa kotisalissa 3–1, mutta nyt OrPo otti kotivoiton suoralla 3–0-voitolla eräpistein 25–17, 25–20 ja 26–24.
–Tasaisen alun jälkeen Orivesi nousi avauserän voittoo. Emme oikein osanneet pelata heidän hidastettuja lyöntejään ja jujupeliä vastaan, totesi joukkueen kakkosvalmentaja Päivi Pohjalainen.
Toista erää pelattiin varsin tasaisesti 20 pisteeseen saakka, josta kotijoukkue kampesi viiden pisteen erävoittoon.
Kolmatta erää pelattiin jatkopisteille saakka.
–Johdimme päätöserää pitkään ja meillä oli eräpallokin 24–-2 tilanteessa, mutta hyökkäysvirheidemme kautta erä meni OrPolle 26–24.

LP Vampulasta parhaana palkittiin passari Susanna Sutki.

Viikonlopun peleistä joukkueesta puuttui Saloa vastaan Sanna Alakulju. Orivesi-pelissäkin hän oli toipilas ja vain käväisi kentällä.

Valmentaja Parri Kruuda huomioi samoja ongelmia molemmissa viikonlopun peleissä.
–Aloitusten nostoissa meillä oli vaikeuksia, josta johtuen keskihyökkäystä ei juurikaan päästy käyttämään. Laitalyönneistä puolestaan puuttui ajoittain tehoja.
Neljäntenä lohkossa jatkava LP Vampula kohtaa kaksi pistettä edellä olevan Raision vieraspelissä 8. tammikuuta.
–Se saattaa olla ratkaiseva peli tavoiteltaessa paikkaa kolmen parhaan joukkoon ja samalla suoraan yläjatkosarjaan pääsyä, Kruuda arvioi.

LP Vampula Huittisen seuraava ykkössarjan kotipeli on 14.1. klo 15. Vastustajaksi saapuu Helsinki Volleyn ykkösjoukkue.

Urheilulajit: