Yleisömäärä yllätti ja tv toi näkyvyyttä

18.10.2016 Mauno Kotamäki
Jutta Riikosen hyökkäystä torjuvat Katja Metsäkoivu (3) ja Elli-Noora Hiltunen.

LP Vampula Huittinen ja VaLePa rakensivat Porin Isomäen jäähalliin niin näyttävän lentopallotapahtuman, että moni katsojista ei tainnut kunnolla edes huomata kotijoukkueiden tappioita vahvoille vierailijoille.
LP Vampula Huittinen kärsi 0–3 tappion viime kauden pronssijoukkue LP Kangasalalle. VaLePa hävisi Loimaan Hurrikaanille samoin luvuin.
Ylen televisiokameroiden ja runsaan yleisön edessä LP Vampulan takelteleva peli kesti tilanteeseen 13–18.
Kipsin liuetessa joukkue aloitti nousun ja tasoitti 24-24. Onnistujia olivat muun muassa Binetou Sow, Eeva Puukka, Elli-Noora Hiltunen ja Katja Metsäkoivu. Kotijoukkueella oli eräpallo 29–28, mutta Kangasala tasoitti. Voimakkaasta kannustuksesta huolimatta Kangasala vei erän 29–31.
Pitkän ja tiukan avauserän menettämisestä Vampula ei enää noussut. Kangasala vei toisen erän 16–25 ja kolmannen 19–25.
–Jos ensimmäinen erä olisi voitettu, olisi lähtö toiseen ollut selkeästi helpompi. Tuollainen menetys pakostakin jää kaivelemaan joukkueen mieltä, totesi manageri Timo Talvitie.
–Oma syöttö oli liian helppo ja vastustajan syöttöjä ei saatu kunnolla ylös. Toisaalta Kangasala on todella kova joukkue, keskitorjujatkin maajoukkuetasolta. Oma pelimme paranee jo yksistään siitä, kun passari Bruns ja joukkue ehtivät harjoitella yhteiskuviot kuntoon, uskoo Talvitie.
Kangasala hallitsi peliä lähes kaikilla osa-alueilla. Vierasjoukkue syötti seitsemän ässää, kotijoukkue kaksi. Kangasala hyökkäsi 45 prosentin tehoilla Vampulan 36 prosenttia vastaan. Selkeä ero oli myös aloitusten nostoissa vieraiden hyväksi. Tor-junnoissa Vampula oli yhden vieraita parempi, seitsemästä torjunnasta Eeva Puukka otti viisi.
Kangasalan tehokkaimpia olivat yleispelaaja Hanna Salomäki 14/+2 ja jäätävän hyvä keskipelaaja, kolmella torjunnalla ja 82 prosentin tehoilla hyökännyt Roosa Laakkonen tilastolla 12/+10. Joukkueen parhaana palkittiin passari Jovana Gi-gonic.
Kotijoukkueen tehokkaimpia olivat parhaana palkittu Sow 16/+7, Puukka 10/+7, Hiltunen 8/+4 ja Metsäkoivu 5/+3.
22-vuotias keskitorjuja Metsäkoivu pelasi elämänsä ensimmäisen mestaruuslii-gan ottelun.
–Oma pelini meni mielestäni ihan hyvin, vaikka joukkueena pelaamisemme ai-lahtelikin aika paljon.
–Syöttö-vastaanotto ei toiminut. Pelimme jäi useita kertoja pahasti jumiin kahteen rotaatioon. Nyt täytyy valmennuksessa pohtia, miten niihin saadaan korjaus-ta. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen peli ja passarikin oli juuri tullut mu-kaan. Kausi on pitkä, harjoittelulla mennään eteenpäin, totesi valmentaja Arttu Keränen.

 

 

Iso ponnistus kannatti

LP Vampula Huittisen ja VaLePan ponnistus tarjosi lentopallojuhlan, jossa naisten pelin näki 1 820 ja miesten ottelun 2 314 katsojaa. Yleisömassa eli vahvasti pelissä mukana.
–Taidetaan pelata ensimmäistä kertaa lentopalloa tässä hallissa, katseli silmät ymmyrkäisinä muodonmuutosta eräs porilaiskatsoja.
Lentopalloareenan rakentaminen pikatahtia jäähalliin jäälle, ei ole pieni urakka. Pieniä vaikeuk-siakin tästä syntyi.
Verkon pylväät asentanut VaLePa:n talkootiimi esimerkiksi jännitti pysyykö verkko kunnossa loppuun saakka. Uudelleen asennus olisi aiheuttanut 2–3 tunnin katkoksen. Pysyihän se. Koossa pysyivät myös nuorten naisten taitoryhmän huikean korkeat tornikuviot.
Muutoinkin järjestäjille satoi kiitosta.
–Tämä oli iso ponnistus ja erinomainen näyttö millaisia tuloksia alueellisella yhteistyöllä saavutetaan. Näihin katsojamääriin en ihan jaksanut ennakolta uskoa. Lentopallo on nosteessa, manageri Timo Talvitie totesi.
 

Urheilulajit: