Luja HT:lle tappio kärkikamppailussa Turussa - Tänään kotona vastassa sarjanousija Parsport

01.10.2016 Toimitus
Luja HT:n kakkosketjun Teemu Setälä laukoo maalin ja Niklas Kulmanen seuraa katseella. (Kuva: Ari Ståhlman)

Luja HT matkasi torstaina 29.9. Turkuun lohkon kärkikamppailuun, jossa vastaan asettui Chiefs.

Luja HT on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista ja tällä kertaa bussiin ei saatu edes täyttä kolmea kenttää pelaajia. Alkukauden otteluissa ensimmäiset erät ovat olleet murheellisia ja niin tässäkin ottelussa.
Erä vanheni alle kaksi minuuttia, kun kotijoukkue rokotti vastahyökkäyksestä 1-0 taululle. Myös Lujan jalat avautuivat pikku hiljaa, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kiekkoa ei verkkoon saatu. Erä oli kaiken kaikkiaan vauhdikasta kiekkoa, jossa kotijoukkue oli hieman hallitsevampi.

Toiseen erään kentälle saapui sisuuntunut Luja HT. Vaihdosta toiseen he pystyivät luomaan hyviä maalipaikkoja. Lopulta Kalle Mäkelä laukoi viivasta ja Esa Väisänen löi riparikiekon verkon perille. Paine jatkui kotijoukkueen päädyssä ja loistavasti pelannut kakkoskentällinen aiheutti ison mylläkän maalille. Kiekko lirui viivaan, josta Otto Rantanen laukoi ja Teemu Setälä ohjasi kiekon näyttävästi ilmasta maaliin.
Valitettavasti vain kaksi minuuttia edellisestä, Chiefs katkaisi Luja HT:n ylivoimahyökkäyksen ja teki vastahyökkäyksestä 2-2 -tasoituksen. Lujalta parempi erä, mutta paikkoja tuhlailtiin aivan liikaa. Tauolle mentiin tilanteessa 2-2.

Kolmas erä lähti käyntiin tunnustelevasti ja kiekko poltteli hieman molempien lavoissa. Setälä antoi erän alkupuolella päädyssä vastustajan puolustajaan maukkaan taklauksen. Irtokiekko jäi vielä toiselle Chiefs-puolustajalle, mutta Niklas Kulmanen tarjosi kovuutta puhtaalla taklauksella. Kiekko lirui kuin tarjottimella Setälälle, joka siirsi Lujan 3-2-johtoon. Tämän jälkeen Chiefs otti enemmän ja enemmän kiekollista hallintaa. Erän puolivälissä Luja joutui jäähylle, mutta kesti alivoiman.
Ajassa 55.10 Chiefs oli terävämpi aloituksessa ja kaarelta tullut laukaus painiu vastustamattomasti maaliin. Luja hieman lamaantui ja vain viidellä puolustajalla operoinut joukkue väsähti ja se näkyi virheinä. Ajassa 56.56 koko Lujan viisikko pelasi ns. kebabkioskille ja kiekko siirrettiin tyhjältä takatolpalta maaliin. Chiefs käänsi tilanteeksi 4-3. Lopussa Luja yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Lujan kauden ensimmäinen tappio on tosiasia ja Chiefs jatkaa sarjaa ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä.
-Ei tämä meiltä huono esitystä ollut mutta ehjää 60 minuuttia ei vieläkään valitettavasti löydetty. Toisessa erässä olisi pitänyt naulata tämä ottelu meille. Niin ei tehty ja kaveri tuli lähes ansaitusti lopussa ohi. Mennään eteenpäin ja lauantaille tämä jättää valtavasti nälkää, kommentoi valmennus heti tappion jälkeen.

Lauantaina 1.10. Lujan vieraaksi kotihalliin saapuu sarjanousija ParSport Paraisilta.

Urheilulajit: