LP Vampula Huittisen peli kulkee nousujohtoisesti ykkössarjassa

11.10.2016 Mauno Kotamäki
Triin Innanmaa (2) ja Katariina Kylänpää torjuvat HPK:n hyökkäystä, Sanna Alakulju varmisti.

LP Vampula Huittisen ykkössarjan naiset kärsivät niukan 3–2-tappion avauspelissä Eurassa. Vieraat voittivat kaksi ensimmäistä erää 24–26 ja 22–25, mutta EuRa korjasi loput pistein 26–24, 25–19 ja 15–12.
Vierasottelusta heltisi vain piste, mutta kotona tuli täydet kolme pistettä 3–1-voitolla HPK Akatemiasta eräpistein 25–21, 21–25, 26–14 ja 25–21.

Eurassa LP Vampula pelasi varsin kapealla materiaalilla.
–Passari Susanna Sutki ja laitapelaaja Venla Raitala olivat liigajoukkueen mu-kana Suomen Cupin pelissä Liedossa. Passeista vastasi vasta kuukauden harjoituk-sissamme käynyt Essi Kokemäki, joka siihen nähden pelasi ihan hyvin, totesi kauden avauspelistä valmentaja Parri Kruuda.
Joukkueen parhaana palkittiin libero Petra Sahlberg.

HPK-pelin avauserässä riitti molemmille joukkueille hyviä ja huonoja hetkiä.  Kotijoukkue hallitsi 12–6 saakka, josta HPK passarinsa Oona Ylipekkalan johdolla sai pelinsä käyntiin ja hallitsi erän keskivaiheita. Kotijoukkueen vuoro tuli erän ratkaisuhetkillä. Vieraiden johtaessa 21–22 Sutki syötti kolme ässää HPK:n kenttään. Raiala ratkaisi eräpallon nelospaikalta.
–Vähän oli hermostunutta peliä, arvioivat avauserää katsomossa istuneet, juuri 75 vuotta täyttänyt suomalainen lentopalloikoni Reino Kosonen ja hänen poikansa Henrik Kosonen, jolla myös on pitkä liiga-,  maajoukkue- ja valmennuskokemus. Kentällä pelasi Henrikin 16-vuotias tytär Silja Kosonen.
Toisen erän HPK väänsi itselleen, muun muassa Ylipekkalan seitsemän syötön putken ansiosta.
Kolmannessa erässä kotijoukkueelta onnistui lähes kaikki, erä selkeästi kotijoukkueelle. Puolustus nosti palloja hienosti Sutkille, jonka passeista laitapelaajat latoivat niitä tehokkaasti vieraiden kenttään.
Päätöserän aloitti terävämmin HPK, joka nousi 7–10-johtoon. Triin Innanmaan pitkällä syöttövuorolla, joista kolme ässää, kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja piti ne erän ja ottelun päättymiseen saakka.

–Pelimme kulki nousujohtoisesti. Aaltoilua vielä on, kun on vasta vähän pelattu yhdessä. Samasta syystä yhteistyö keskihyökkäyksissä passarin kanssa ei vielä sujunut, totesi uudelleen pelaamisensa aloittanut, joukkueen kapteeni Innanmaa.
–Ihan hieno on pelata, kun paikatkin tuntuvat olevan kunnossa, hän totesi.
Entä miltä tuntui hyökätä ulottuvaa HPK:ta vastaan? Venla Raitalan mukaan hyökkäyssuuntia on harjoiteltu.
–Eivät ne pitkät kädet ole sen leveämmällä kuin muidenkaan. Ihan hyvin tuntui peli kulkevan.
Myös joukkueen valmentaja oli kolmeen pisteeseen tyytyväinen.
–Valmennuksellisesti on hyvä tilanne, kun pitkään liberona pelannut Päivi Pohjalainen ohjaa kokemuksellaan kenttäpuolustusta ja minä voin keskittyä muuhun.
LP Vampula Huittisen seuraava kotipeli su 23.10. klo 17 vastustajana Oriveden Ponnistus.

 

 

 

 

Urheilulajit: