Jarkko Hosike rallin SM1-sarjan pisteissä kuudes

13.01.2016
Jarkko Hosike testaa MitsuEvoaan Tunturirallia varten. (Kuva Joonas Lehtinen)

Huittisten Urheiluautoilijoiden Rallin SM1 -sarjassa ajava Jarkko Hosike oli viime vuonna SM-pisteissä kuudes. Jokamiehenluokan JM-kuljettajilla Sauli Haavistolla ja Eetu Helmiselläkin meni hienosti.

Jarkko Hosiken taistelua rallin SM-pisteistä leimasivat tekniikkamurheet ja huono tuuri, joihin ei itse voinut vaikuttaa. Parasta vauhtia nähtiin viidennessä ja toiseksi viimeisessä Turun SM-kilpailussa, jossa Hosike ajoi hopealle. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajetaan 2016 SM-Rallin ensimmäinen osakilpailu, ArcticLaplandRally, kansan kielellä Tunturiralli.
–Ajan samalla Mitsubishi LancerEvo 9:llä kuin viime kaudellakin. Vastassa on verraten uudempaa kalustoa ja nopeita kuljettajia. Tunturirallissa 10 kärkeen ajaminen ei ole itsestäänselvyys. Tunturissa on odotettavissa ainakin pakkasta perinteiseen tapaan, Hosike kertoo.
Aktiivinen harrastaja ei lepää laakereillaan. Viime kuukaudet on huollettu kalustoa. Alkavalle kaudelle on monenlaisia odotuksia. Kesällä on tiedossa Enset Oy SM-Ralli Huittisissa ja Sastamalassa.
–Kaluston päivittäminen uudempaan on ollut mielessä. Myös sponsoreiden hankkiminen on aika iso asia. Jyväskylän Vetomies-kilpailua odotan myös innolla. SM-pisteissä viides sija olisi hyvä, Hosike sanoo.

Kaluston kilpakuntoon laittamista ja sponsoreiden hankkimista on ollut ohjelmassa myös JM-kuljettajilla Haavistolla ja Helmiselläkin. Sponsorien tuki mahdollistaa kilpailemisen, koska autourheilun lajiin katsomatta kalustoa pitää korjata ja huoltaa kaudenkin aikana ahkeraan.
- Sponsorituki on kilpailemisen kannalta tärkeää, vaikka tietenkin omasta raha-pussistakin harrastamista rahoitetaan, miehet sanovat.
15-vuotiaalla ensimmäisen kilpailukautensa taakseen jättäneellä Helmisellä viime kauden alkua varjostivat tekniset ongelmat auton kanssa. Synkkyys katosi, kun niistä päästiin ja nuorten luokan kuljettaja sai Toijalassa ensimmäisen pokaalinsa kesällä. Porin Syys JM:ssä hän ajoi nuorten luokan neljänneksi.
–Parhaiten mieleen jäi Porin Syys JM, se meni hyvin. Samalla Ford Sierralla ajan myös ensi kauden, se kulkee hyvin ja on hyvä ajaa. Samalta viivalta ja kilpailulähtö kerrallaan siellä startataan, nuorten luokassa ajava Helminen sanoi.
Vuoden 2015 JM:n EVK-pistepörssin noin 400:n kilpailjan joukosta 25.:ksi sijoittunut Haavisto pitää viime kauden kohokohtana kaksipäiväiseen Kardaanikunkkuun Kaanaassa Tampereella osallistumista. Ensi kaudelle jokkismiehillä on suunnitelmissa ajaa noin 20 kilpailua.
Haaviston kausi käynnistyy 10.4. Laitilan TUA JM:ssä. Autoja on työn alla seitse-män Volvoa, yksi Mitsubishi ja yksi Fiat.
–Poikani Joni Haavisto ajaa samalla kalustolla. Se auto otetaan kilpailuun, mikä on kilpailukunnossa. Kardaanikunkku oli ehkä kauden paras kilpailu, vaikka etenin vain välieriin. Kardaanikunkkuun tähtään tänäkin vuonna, jospa ”pyhä paikkani” välierissä pysyisi, 80-luvun alussa autourheiluun hurahtanut Sauli naurahtaa.
Vaikka jokkisradalla kilpaillaan tosissaan ja adrenaliini virtaa, niin varikolla on usein rento ja tuttavallinen tunnelma. 7.5. ajettavaa Huittisten Laatupalvelu JM:ää ”kotiradalla” Kuninkaisten radalla odotetaan.
–Kotiväki on mukana kannustamassa ja auttamassa varikolla aina, kun voivat. Myös oman seuran talkoissa ollaan mukana. Autourheilun harrastaminen on muu-takin kun kilpailemista, Haavisto sanoo.
–Isä minut ratin taakse houkutteli. Veljeni ja muu perhe ovat täysillä mukana ja kilpailuissa mukana kannustamassa. Jo ihan pienestä olen kaikenlaisia koneita ajanut ja moottorit ovat kiinnostaneet. Jos jokin haave pitäisi sanoa, niin ehkä Kar-daanikunkussa ajaminen, Helminen sanoi.

 

Huittisten UA muisti aktiivejaan

Huittisten Urheiluautoilijoiden hallituksessa vuonna 2016 ovat puheenjohtajana Ari-Pekka Saarinen ja varapuheenjohtajana HartoLujala. Muita hallituksen jäseniä ovat Sauli Haavisto, Pasi Koskinen, Juhani Helminen, Timo Marttila, Juha Männistö ja sihteerinä jatkaa Janika Ihanamäki. Varajäseninä jatkavat Seppo Ollila, Arto Kuusinen ja Tero Mäkelä.
Huittisten Urheiluautoilijat palkitsi kaudella 2015 ansioituneita jäseniä, kilpaili-joita ja toimitsijoita. Tunnustuksen saivat Vuoden Kuljettaja Sauli Haavisto, Vuoden Nuori kuljettaja Eetu Helminen, Vuoden Tulokas Jarkko Hosike, Vuoden Aktiivi Timo Marttila, Vuoden Harrastaja Pasi Koskinen ja Vuoden Toimitsija Jyrki Tuumanen. Kunniamaininnan saivat Seppo Ollila ja Maija Marttila.
Nuoriakin muistettiin. Jokkis-kuljettajat, Joni Haavisto, Birgitta Koivunen, Eetu Helminen ja karting-kuljettajaMiro Pitkänen saivat kannustuspalkintopokaalin.

Teksti: Janika Ihanamäki

Urheilulajit: