Hosike haasteellisen Vaakunarallin seitsemäs

24.02.2015

Viime viikonloppuna ajetussa SM Vaakuna-rallissa Mikkelissä Huittisten Urheiluautoilijoiden SM-pisteistä kilpaileva Jarkko Hosike ja apukuljettaja Ylä-Kemijoen UA:n Mikko Kaikkonen sijoittuivat seitsemänneksi ajalla 54.10,1. Samalla hän nousi SM-pisteissä neljänneksi. SM-pistejohdossa on tällä hetkellä myös Vaakuna-rallin kokonaisajalla 49.47.6 voittanut Juha Salo. Mikkelissä toiseksi sijoittui Hei UA:n Ari Vihavainen ja kolmanneksi HyUA:n Teemu Suninen.
Keliolosuhteiltaan vaikean kilpailun minuutteja hukkaantui myös harmittavasti hitaampien takana ”köröttelyyn” ja kärki karkasi. Kuin pisteenä i:n päälle, kilpailun viimeinen erikoiskoe peruuntui.
–Perjantaina illalla ajettiin kahden sijaan vain yksi pätkä, toinen peruuntui keli-olosuhteiden takia. Keli oli kilpailussa kaoottinen, oli pöperöä ja oli kunnon urat. Lähtöjärjestyksessä etuvedot ajoivat ensin. Lauantai alkoi kelistä huolimatta hyvin, kunnes edellämme joku oli pyörähtänyt ympäri. Jouduimme pysähtymään ja aikaa meni. Sitten ajelimme 25 kilometriä maaliin hitaamman perässä kuin köyhän talon porsaat. Keli oli karmea, en ole ikinä ajanut niin huonoissa olosuhteissa rallia, Hosike kertoo.
Seuraavaksi SM-pisteistä ajetaan Seinäjoella, 6.-7.3.2015 SM Pohjanmaa –rallissa.
–Vähän jännittää, minkälaiset kelit siellä on, Hosike arvuuttelee.

- Janika Ihanamäki -

Urheilulajit: