Välillä voi kilistellä pokaaleilla

03.12.2014
Huittisten Urheiluautoilijoiden palkitut Pasi Koskinen (tak. vas.), Timo Marttila, Ossi Mauriala, (kesk.vas.) Joni Haavisto, Juha Männistö ja Sauli Haavisto. (ed.vas.) Venla Männistö (edessä vas.) ja Janika Ihanamäki kilistävät. Kuva: Jyrki Tuumanen

Huittisten Urheiluautoilijoiden vuosi on ollut täynnä toimintaa. Katseet ovat jo ensi vuodessa.

Huittisten Urheiluautoilijoiden järjestämien JM-kilpailun ja rallisprint-kilpailun lisäksi on parannettu Kuninkaisten moottorirataa ja oltu mukana Huittisten Hullussa yössä ja järjestämässä muidenkin lähialueen autourheiluseurojen kilpailuita.
Yhdistyksessä puuhataan jo perinteeksi muodostunutta äitienpäivän aaton JM-kilpailua ja syksyllä ajettavaa rallisprintin suomenmestaruussarjan päätösosakilpailua.
–Pääorganisaation järjestäytyminen molempiin kilpailuihin on käynnissä. Aloituspalaverit on pidetty sekä JM-kilpailuun että SM-rallisprinttiin, Huittisten Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Ari-Pekka Saarinen kertoo.
Suunnitelmissa on myös järjestää kesällä koko perheen tapahtuma, karting-päivä, jossa lapset pääsevät tutustumaan lajiin ja karting-autolla ajamiseen.
–Ajatus tapahtumasta syntyi Huittisten Hullussa Yössä, kun karting-autot olivat nähtävänä ja tuntuivat lapsia kiinnostavan. Siinä tapahtumassa ei ollut mahdollisuutta päästä kokeilemaan ajamista oikeasti, Saarinen sanoo.
Huittisten Urheiluautoilijat muisti kuluneen kauden aikana aktiivisesti mukana olleita harrastajia.
Vuoden kuljettajaksi valittiin Sauli Haavisto, Vuoden nuori nuljettaja -tittelin sai Joni Haavisto ja Vuoden harrastajaksi nimettiin Ossi Mauriala.
Vuoden rata-ahertaja on Pasi Koskinen, Vuoden aktiivi Juha Männistö, Vuoden toimitsija Janika Ihanamäki. Timo Marttilaa muistettiin kunniamaininnalla.
Huittisten Urheiluautoilijoiden nuoria kuljettajia Venla Männistöä, Eero Tuomolaa, Joni Haavistoa ja Sami Koivistoa muistettiin stipendillä. Kiitoksen saivat ahkerat nuoret, Miku Helin ja Saku Helin, jotka olivat apuna pysäköinnissä kaikissa Kuninkaisten moottoriradalla pidetyissä JM-kilpailuissa ja Seloy rallisprintissä.
Kiitos kuuluu palkittujen lisäksi kaikille yhteistyössä mukana olleille.
Huittisten Urheiluautoilijoiden syyskokouksessa valittiin yhdistykselle hallitus.
Puheenjohtajana jatkaa Ari-Pekka Saarinen. Muita hallituksen jäseniä ovat Harto Lujala, Sauli Haavisto, Juhani Helminen ja Juha Männistö.
Erovuoroiset Pasi Koskinen ja Timo Marttila valittiin hallitukseen uudelleen. Sihteerinä jatkaa Janika Ihanamäki.
Janika Ihanamäki

Urheilulajit: