Cup-voittokin vielä mahdollinen endurancessa

20.08.2013
Huittisten Urheiluautoilijat valitsivat Timo Dahlin viime vuonna Vuoden kuljettajaksi. Silloin hän ajoi rata-autoilun SM-sarjaa, nyt endurancea.

Timo Dahl ja hänen tiiminsä X-Race kisaavat seuraavaksi Alastarolla.

Marko Dahlman
Huittislainen Timo Dahl ja hänen edustamansa X-Race Team Tampereelta ovat kuudentena kestävyysajo endurancen Momo Cupissa, lajin ykköstasolla Suomessa.
Sarjaan osallistuu 29 autokuntaa. Kauden kymmenestä kisasta on jäljellä kolme. Seuraavaksi ajetaan Alastarolla 28. elokuuta.
Dahlin tiimin tavoitteena on sijoittua tällä kaudella kolmen parhaan joukkoon.
–Täysin mahdollista on, että voidaan olla jopa kärjessä, Dahl vakuuttaa.
Hänen mukaansa tämän mahdollistaa lajin pistelaskenta. Yhdestä kisasta voi saada esimerkiksi 25 pistettä, jos osallistujia on 25 ja voitto tulee kotiin.
X-Race Teamilla on sarjan kolmossijaan matkaa 18 ja ykköstilaan 29 pistettä.
Endurancen saloon-luokassa ajavan tiimin omistavat Timo Dahl ja Tampereella asuva Kari Sorola. Heitä yhdistää sama työnantaja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, josta Sorola jäi viime kuussa eläkkeelle.
Helsinkiläinen Arttu Mäkelä, joka ajaa myös Formula Radical -luokkaa Euroopassa, toimii yhtenä kuljettajista.
Autona on alun perin siviilikäytössä ollut 1990-luvun ”Bemari”, BMW 325i. 180-hevosvoimainen menopeli hankittiin Viitasaarelta.
–Tyytyväisiä on oltu, saatiin juuri semmoinen auto mitä on haettu pitkään. Autolla on saatu hyviä sijoituksia koko kauden, Dahl kiittelee.
Nopeudetkin ovat kohdallaan.
–Pärnun radalla huippunopeus oli 205, Botniaringillä reilusti yli 200.
Autosta maksettiin 5000 euroa. 200 eurolla pääsee osallistumaan kilpailuun kuljettajana.
–Endurance on aivan varmasti yksi edullisimmista autourheilumuodoista, Timo Dahl huomauttaa ja lisää, että juuri se lisääkin lajin kiinnostavuutta.

Huittisten Urheiluautoilijoihin kuuluva 33-vuotias Dahl on kotoisin Mäntästä. Hän muutti Huittisiin vuonna 2010 ja aloitti työt Huittisten Ambulanssipalvelussa. Nykyään hän työskentelee Nokialla mielenterveyshoitajana.
Autourheilu vei miehen jo pikkupoikana.
–Kahdeksan vanhasta saakka ajelin peltoautolla mökillä.
Myöhemmin hän ajoi Fiat 131:llä jokamiesluokkaa. Sen jälkeen alkoi pitkä kausi järjestäjänä. Viime vuosi kulki Rata-SM-kuskina ja nyt mennään endurancen parissa.
Ensi kaudella hän ei aio ajaa itse lainkaan, vaan toimii 9-vuotiaan tyttärensä Kian taustavoimana.
–Kia aloittaa junioriluokan kiihdytysajon, Timo Dahl täsmentää.

 

Urheilulajit: