Timo Savolaisen tavoitteena voitto EM-kisoissa

04.07.2013
Jari Kankainen vas., Timo savolainen ja Jussi Ristolainen etsivät viime kesänä tehohäviöiden syytä, mutta nyt vika on löytynyt ja Savolainen tavoittelee Alastaron EM-kisaviikonloppuna Pro Stock-ryhmän voittoa.

Viime viikonloppuna Alastarolla hyviä testilähtöjä Pro Stock -ryhmässä ajanut Timo Savolainen odottaa Alastaron EM-viikonlopulta suuria.
–Voittoa lähdetään tavoittelemaan.
Savolainen ajoi aikoinaan useita vuosia Super Gas -ryhmässä kiihdytyskisoja lähes voitosta voittoon. Nyt hän kilpailee Suzukillaan neljättä kautta Pro Stock -ryhmässä, jossa on riittänyt ongelmia.
–Kahdeksasta sytytystulpasta vain neljä on ollut käytössä ja samalla tehoista oli poissa satakunta hevosvoimaa. Vian löytymisen jälkeen olen ajanut vasta viisi lähtöä. Alastaron SM-osakilpailujen lomassa ajamani testilähdöt näyttivät, että nyt kulkee, kuten pitääkin, Savolainen kertoo.
Hänellä oli ajanotossa oli hiukan ongelmia, mutta epävirallisesti näytti, että paras lähtö osui haarukkaan 7.30-7.35.
–Sillä voi hyvin lähteä ajamaan viikonloppuna Euroopan parhaita vastaan.
Vuodesta 2003 alkaen useita Suomen mestaruuksia ajanut Super Comp -ryhmässä ajanut Harri Forsten ei onnistunut Alastarolla hänelle tyypillisiin tasaisen varmoihin suorituksiin. Lajittelussa sijoitus oli 7. ajalla 8.951. Sunnuntain finaalissa Forsten ajoi ensimmäisellä pudotuskierroksella ajalla 8,874 alle ryhmän indeksin, joka on 8.90. Parista selvisi jatkoon Mellilän Kristian Gestranius, joka kiihdytti aikoinaan 8.917.
–Tällä kaudella ajan ainoastaan Alastarolla, joten olen mukana myös ensi viikonlopun EM-tapahtumassa, mutta SM-pistesijoituksia en tavoittele.
Viikonloppuna, 4.–7.7. kilpaillaan Alastarolla taatusti Suomen nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa, Drag Racing Euroopan mestaruuskauden 3. osakilpailussa. EM-kisalähtöjen ohessa tapahtumassa kilpaillaan myös SM-pisteistä.
Mauno Kotamäki

Urheilulajit: