EM-kiihdytyskisat yleisömenestys Alastarolla

23.07.2013

Arviot yleisömääristä 30 000 ja 40 000:n välillä.

–EM-kiihdytyskisa on luonnollisesti yleisömäärillä mitaten kesän ylivoimaisesti suurin tapahtuma, mutta hyvien säiden ansiosta monet muutkin tapahtumat ovat tänä kesänä vetäneet yleisöä ihan mukavasti, kertoo Alastaron moottoriratayhtiön hallituksen puheenjohtaja Tero Tupala. 
–Loppukesänkin aikana meillä on vielä useita kisaviikonloppuja, kuten esimerkiksi Suomen ja Viron yhteiset kiihdytysfinaalit  elo-syyskuun vaihteessa, elokuun viimeisen viikonlopun Porsche-kokoontumisajo ja -kilpailut sekä rata-SM-finaalit 14.–15. syyskuuta.
Tulevakin vuosi alkaa Alastaron radan osalta olla jo hyvin kunnossa.
–Ensi vuoden ratakalenteri on jo pitkälle täytetty. Kaikki tärkeimmät kisat säilyvät kalenterissa ja joitakin aikoinaan pois jääneitäkin tapahtumia on tulossa takaisin, kuten esimerkiksi Historic Race Cup -ratakilpailut, kertoo Tupala.
Kiihdytyksen EM-osakilpailujen ehdoton kuningatar Alastarolla oli Anita Mäkelä, joka rautaisen Top Fuel -luokan finaalissa löi toisen kotimaisen huippumme Antti Horton. Horto oli puolestaan pudottanut jatkosta EM-sarjaa johtavan norjalaisen Thomas Nataasin.
Mäkelälle kirjattiin neljännesmaililla aika 4,260 loppunopeudella 430,94. Horto tosin johtaa Alastaron kisaviikonlopun jälkeen EM-pisteissä ennen Nataasia ja kolmantena olevaa Mäkelää.
SM-sarjaa Super Compissa ajava Harri Forsten kiihdytteli nappiaikaan lajittelussa, mutta siitä huolimatta tuloksena oli putoaminen heti ensimmäisellä pudotuskierroksella. Pudottaja, Janne Söderqvist voitti lopulta koko sarjan.
Timo Savolainen lähti EM-osakilpailuun Pro Stock Bikessä isoilla tavoitteilla, mutta hänen oli tyytyminen seitsemänteen sijaan ja jatkossa putoamiseen heti ensimmäisellä pudotuskierroksella.
Useita vuosia menestyksellisesti Super Gas Bikessä kilpaillut Kristo Korpela kiihdytteli Alastarolla Funny Bikessä. Sisäänajo uuteen sarjaan ei oikein onnistunut, vaan tuloksena hänelläkin oli putoaminen ensimmäisellä pudotuskierroksella.

Urheilulajit: