Vastassa repivä vastatuuli

13.09.2012

Maratonilla ehtii hakeutua toisen juoksijan seuraan. Kun juostessa jutustelee ja kuuntelee kroppaansa, matka sujuu.

Äetsän Kunnon Harri Honko on juossut useita puolimaratoneja, mutta nyt oli kokeilumielessä hyvä aika tuplata matka. Honko juoksi saman seuran Pentti Virtasen ja Liikuttavat Keikyän Harri Marilan seurassa.
–Siinä 30 kilometrin jälkeen rupesi jaloissa tuntumaan, mutta ei se ihan kamalaa ollut. Jos yksin taapertaa, se on raskasta. Matka meni loppujen lopuksi yllättävän hyvin, vaikka ilma oli tuulinen ja märkä, Honko sanoi.
Virtanen tarkkailee yleensä juostessaan sekä sykettään että aikaa, mutta nyt tultiin rennommin.
–Ilma oli huono, aika rankka keli. Oltiin Harrille ”oppaana” ja tultiin rennosti. Maisematien reitti on muuten hyvä, mutta jos tuulee vastaan, niin sitten tuulee koko matkan. Yleisöä toivoisi reitin varrelle enemmän, Virtanen sanoi.
Tamperelaista Finnish Marathon Runners -seuraa edustava Tomi Halme voitti Maisematiemaratonin yleisen sarjan. Koleahkossa säässä 26-vuotiaan juoksijan aika oli 2.47,53. Reittiennätyksestä jäätiin kymmenisen minuuttia.
Naisista parhaan ajan 3.30,26 juoksi 40-vuotiaiden sarjan Pirjo Boman Helsingistä.
Maisematiemaratonin suosituin matka oli puolimaraton, jonka lähtö oli Punkalaitumen Haviokoskella.
–Vastatuulta ja vesiryöppyjä tuli tasaisesti. Olimme Tukholmassa kokonaisella maratonilla, Johanna Maunula-Ihantoja kertoi.
–Yhdessä juostaan ympäri vuoden Johannan kanssa kymppi kolmesti viikossa hissukseen, puolikkaan juossut Laura Hirvineva sanoi.
Hippo-minimaratonille osallistunut viisivuotias Riia Naatula kilpaili ensimmäistä kertaa muiden pienten juoksijoiden kanssa. Hänen matkansa oli 460 metriä.
–Juoksen koko matkan tasaisesti. Pikkuserkku on juoksemassa täällä kahden kilometrin matkan, mutta muita tuttuja ei ole mukana, hän kertoi.
Maisematiemaratonin järjestivät Lauttakylän Luja ja Punkalaitumen Kunto. 16:nnen maratonin matkat olivat täysmaraton, puolimaraton, 9,8 kilometrin varttimaraton ja Hippo-minimaraton.
–Järjestäminen sujui hyvin, osanottajia oli 304. Keli oli vaihteleva syyssää, mutta kohtuullinen. Oli tuulta, auringonpaistetta ja sadetta. Hippo-maraton onneksi juostiin hyvässä säässä, lasten juoksu on yksi tärkeä osa tapahtumaa, kilpailunjohtaja Lujan Antti Hirvineva sanoi.

Urheilulajit: